Home RETETE Varză cu carne de curcan

Varză cu carne de curcan

autor Elena Yvette
266 vizualizari

Varza cu carne de curcan este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat, ideală pentru masa de prânz sau cină.

Varză cu carne de curcan

Varza cu carne de curcan este gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru varză cu carne de curcan:

  • 1 kg de varză tăiată fideluță
  • 500 g carne de curcan tocată
  • o ceapă potrivit de mare, tocată
  • o cană de sos de tomate (de preferință, de casă)
  • o cană de mazăre congelată
  • ½ cană de brânză Mozzarella mărunțită
  • ⅕ cană de supă de legume
  • o linguriță ulei de măsline
  • pătrunjel verde, tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru varză cu carne de curcan:

  • Într-o tigaie adâncă, încingeți ulei de măsline la foc potrivit de mare.
  • Adăugați ceapa și o căliți până capătă o nuanță de auriu spre maroniu, amestecând ocazional.
  • Adăugați carnea de curcan tocată și o lăsați pe foc pentru circa zece minute, amestecând când și când, pentru a o separa în mai multe bucățele.
  • Adăugați varza tăiată fideluță și mai lăsați pe foc încă circa cinci minute, amestecând bine.
  • Adăugați sosul de tomate, supa de legume, sare și piper și amestecați bine totul; lăsați pe foc pentru circa șapte minute, apoi adăugați mazărea și mai lăsați pe foc încă două minute.
  • Adăugați deasupra brânza Mozzarella mărunțită și acoperiți tigaia timp de unul sau două minute, pentru a se topi.
  • Garnisiți deasupra cu pătrunjel verde, tocat…
  • Serviți cald.

Poftă bună!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies