HomeRugaciuni Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca

Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Rugaciuni-catre-Parintele-Arsenie-Boca.jpeg

Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca prin care ne adresăm Lui Dumnezeu cu scopul de a-I cere iertare cu privire la toate faptele bune, la toate milosteniile pe care le-am putea face în orice pe moment și pe care alegem cu știință să le neglijăm.

Rugaciuni catre Parintele Arsenie Boca

Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca prin care ne adresăm Lui Dumnezeu Tatăl ca celui care este izbăvitorul nostru.

Se știe foarte bine faptul că Arsenie Boca este făcător de minuni, ajutând oamenii nu doar în perioada vieții sale, ci și după moarte. Credincioșii închină o varietate de Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca, fiind siguri de faptul că sfinția sa le va oferi ajutorul.

În articolul următor vă punem la dispoziție o serie de Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca indicându-vă, totodată, când și cum trebuie citite acestea.

Rugăciunea de dimineață

Aceasta este una dintre acele Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca ce este adresată Mântuitorului nostru Iisus Hristos prin care Îi cerem Acestuia luminarea minții în ziua care tocmai a început. Această rugăciune trebuie rostită în fiecare dimineață, astfel încât binefacerile Fiului Lui Dumnezeu să se reverse asupra noastră întreaga zi.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si, astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci, iata, pacatuiesc in tot ceasul.

Rugăciunea iertării către Arsenie Boca

Aceasta este una dintre multitudinea de Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca ce trebuie rostite în fiecare zi, în orice moment, deoarece trebuie să ne aplecăm capul în fața Lui Dumnezeu zilnic pentru ca Acesta să ne dăruiască iertarea de care avem nevoie.

Iartă-mă, Doamne:

Pentru tot ce puteam să văd şi nu am văzut!

Pentru tot ce puteam să aud şi nu am auzit!

Pentru tot ce puteam să simt şi nu am simţit!

Pentru tot ce aş fi putut să înţeleg şi nu am înţeles!

Pentru tot ce puteam să conştientizez şi nu am conştientizat!

Pentru iertarea pe care aş fi putut să o dau şi nu am dat-o!

Pentru bucuria pe care aş fi putut să o trăiesc şi nu am trăit-o!

Pentru Lumina pe care aş fi putut să o primesc şi nu am primit-o!

Pentru viaţa pe care aş fi putut să o ocrotesc şi nu am ocrotit-o!

Pentru viSURILE pe care mi le-aş fi putut împlini şi nu le-am împlinit!

Pentru necunoscutul în care aş fi putut să păşesc şi, din teamă, nu am îndrăznit să păşesc!

Pentru iubirea pe care aş fi putut să o exprim şi nu am exprimat-o!

Pentru tot ce puteam să creez bun şi frumos şi nu am creat pentru gloria Ta, Doamne, şi a Împărăţiei Tale Divine!

Pentru tot ce ştiu şi nu ştiu că am greşit, pe Tine, Doamne, care Eşti Mila şi Iubirea Infinită, Te rog, iartă-mă şi mă îmbracă cu nesfârşita Ta Iubire şi Lumină! Amin!

Rugăciune către Maica Domnului pentru sporirea minții

Aceasta este una dintre acele rugăciuni scrise de Arsenie Boca pe care ar trebui să le rostim zilnic, adresându-ne Născătoarei de Dumnezeu și rugându-O să ne lumineze mintea, atât nouă, cât și celor din jurul nostru, fie ei prieteni sau dușmani, astfel încât să lăsăm preocupările lumești care ne macină existența și să ne concentrăm asupra faptelor bune ce ne vor aduce mântuirea veșnică.

Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, casa pe care Intelepciunea lui Dumnezeu Siesi Si-a zidit-o, datatoarea darurilor duhovnicesti, ceea ce de la cele lumesti la cele dinainte de lume mintea noastra o inalti si pe toti la cunostiinta intelepciunii ii ridici! Primeste aceasta cantare de rugaciune de la noi, nevrednicii robii Tai, care cu credinta si cu smerenie ne inchinam in fata Preacinstitei Tale icoane! Indupleca-l pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru sa le dea mai marilor nostri intelepciune si putere, judecatorilor, dreptate si necautare la fata omului, pastorilor, intelepciune duhovniceasca, ravna si buna paza a sufletelor noastre, invatatorilor, smerita intelepciune, fiilor ascultare si noua, tuturor, Duhul chibzuintei si al evlaviei, duhul smereniei si al blandetii, duhul curatiei si al adevarului.

Si acum, maica prealaudata, da-ne buna sporire a mintii, pe cei aflati in vreajba si in dezbinare impaca-i, uneste-i si pune intre ei o legatura de iubire nedespartita, pe cei rataciti din nesocotinta intoarce-i spre lumina adevarului lui Hristos, povatuieste-i frica de Dumnezeu, infranarea si harnicia, da-le cuvantul intelepciunii si cunostiinte folositoare de suflet celor ce le cer, lumineaza-ne cu bucuria cea nepieritoare, Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita decat Serafimii. Iar noi, vazand faptele minunate si preachibzuita intelepciune a lui Dumnezeu in lume si in viata noastra, sa ne instrainam de desertaciunea pamanteasca si de prisositoarele griji lumesti si sa ne ridicam mintile si inimile noastre spre cer, pentru ca, prin ocrotirea si ajutorul Tau, lauda, multumire si inchinare pentru toate sa-i aducem Intreit Slavitului Dumnezeu si Ziditorul tuturor, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Rugăciune pentru curățarea de păcate

Rugăciunea pentru curățarea de păcate este una dintre acele Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca, este cunoscută și sub semnul de Psalmul lui David și este bine să o rostim în fiecare zi. Această rugăciune este rostită cu scopul de a-L ruga pe Dumnezeu să ne ierte păcatele și să ne confere mântuirea.

Iartă-mă, Doamne, pentru tot ce puteam să văd și nu am văzut! Pentru tot ce puteam să aud și nu am auzit! Pentru tot ce puteam să simt și nu am simțit! Pentru tot ce aș fi putut să înțeleg și nu am înțeles! Pentru tot ce puteam să conștientizez și nu am conștientizat! Pentru iertarea pe care aș fi putut să o dau și nu am dat-o! Pentru bucuria pe care aș fi putut să o trăiesc și nu am trăit-o! Pentru Lumina pe care aș fi putut să o primesc și nu am primit-o! Pentru viața pe care aș fi putut să o ocrotesc și nu am ocrotit-o! Pentru visurile pe care mi le-aș fi putut împlini și nu le-am împlinit! Pentru necunoscutul în care aș fi putut să pășesc și, din teamă, nu am îndrăznit să pășesc! Pentru iubirea pe care aș fi putut să o exprim și nu am exprimat-o! Pentru tot ce puteam să creez bun și frumos și nu am creat pentru gloria Ta, Doamne ,și a Împărăției Tale Divine!

Pentru tot ce știu și nu știu că am greșit, pe Tine, Doamne, care ești Mila și Iubirea infinită, Te rog, iartă-mă și mă îmbracă cu nesfârșita Ta Iubire și Lumină!

Îți mulțumesc, Doamne, pentru toată frumusețea pe care am văzut-o izvorând din Tine! Pentru muzica tăcută a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvăluit-o auzului! Pentru tot ce am simțit bun și minunat în viata mea! Pentru tot ce prin harul Tău am înțeles! Pentru lumina pe care am sorbit-o în adâncul meu! Pentru iertarea pe care, dăruind-o, am dobândit pace! Pentru bucuria fiecărei clipe trăite în Tine, Doamne! Pentru toate cadourile spirituale care mi-au îmbogățit ființa! Pentru viata mea, care e a Ta, o mică parte a simfoniei existenței! Pentru visurile care au prins formă prin armonia iubirii Tale pentru mine! Pentru necunoscutul în care am pășit plin de curaj, regăsindu-Te! Pentru iubirea copleșitoare cu care mă dezmierzi clipă de clipă! Pentru tot ce am creat prin Tine bun și frumos, aducând cu umilință laudă Împărăției Tale divine!

Dumnezeu, Tatăl nostru, plimbându-se prin casa mea, îmi va lua toate grijile și va vindeca toate bolile mele și ale familiei mele în Numele lui Iisus, Amin!

Rugăciunea eliberării

Această rugăciune trebuie rostită în fiecare zi pentru ca Dumnezeu să înlăture de la noi, prin puterea Lui, gândurile cele mai negre legate de existența noastră, precum sunt sinuciderile, avorturile, invidia și alte asemenea.

Doamne, Tu esti mare,

Tu eşti Dumnezeu, Tu eşti Tatăl,

Pe Tine te rugăm, prin mijlocirea

Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gavril şi Rafail,

Să ne eliberezi de tot răul care ne-a robit

De neliniste, de tristeţe şi de obsesii,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

De ură, de desfrânare şi de invidie,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

De gelozie, de mânie şi de frică,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

De gândul sinuciderii ori al avortului,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

De orice formă de destrăbălare,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

De farmece şi de vrăjitorie,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

De destrămarea familiei şi de orice rău ascuns,

Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne!

Tu, Doamne, care ai spus: „Pacea Mea o las Vouă, pacea Mea o dau vouă!”

Dăruieşte-ne, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria,

Elibararea de orice formă a răului

Şi bucuria veşnică, întru împărăţia Ta! Amin!

Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca pentru găsirea unui loc de muncă

Oare câți dintre noi nu ne-am aflat măcar o dată în situația de a rămâne fără loc de muncă și de a cauta neîncetat altul? Rugăciunea pentru găsirea unui loc de muncă este una dintre acele Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca prin care ne rugăm Dumnezeului Atotputernic pentru a ne facilita procesul căutării. Această rugăciune trebuie rostită în fiecare zi.

Părinte Sfinte, Care de toţi porţi grijă şi eşti scăpare celor din nevoi, Te rog, vino degrabă în ajutorul meu, care doresc să îmi găsesc un loc de muncă de pe urma căruia să-mi întreţin viaţa proprie şi a familiei mele. Doamne, ştii necazurile şi lipsurile care mă împresoară. Fie-Ţi milă de mine şi trimite-mi degrabĂ ajutorul Tău. Îndrumă-mă spre locuri potrivite şi spre oameni de nădejde. Milostive, Doamne, Cel ce îndreptezi paşii omului în această viaţă, caută cu iubire Părinteasca spre mine, care-Ţi cer ajutorul Tău, şi binecuvintează-mi cu har buna mea voire În îndeplinirea voinţei mele de a-mi găsi un loc stabil de muncă, te rog cu stăruinţă, Doamne, trimite-mi înger luminat, care să mă povăţuiască spre oameni de nădejde şi spre tot lucrul bun, să mă izbăvească de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de oamenii răi şi vicleni, de orice întâmplare rea. Ca, împlinindu-mi-se cu binecuvântarea Ta, Doamne, cererea mea, şi având de la Tine dar de sănătate, de putere de muncă şi de bună sporire, să-mi împlinesc temeinic munca mea, preamărind puterea şi mila Ta, Că Tu eşti Chivernisitorul vieţii noastre şi Cel ce toate le rânduieşti spre folosul nostru şi Ţie-Ţi mulţumim, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin!

Prin rostirea de Rugăciuni către Părintele Arsenie Boca ne adresăm lui Dumnezeu pentru a ne ajuta în diferitele probleme cu care ne confruntăm pe parcursul vieții, dar și pentru a-i mulțumi pentru toate binefacerile cu care ne binecuvântează…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed