HomeRelatiiDespartire Cum sa descifrezi semnele ca partenerul te minte

Cum sa descifrezi semnele ca partenerul te minte

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views 4 minute timp de citit

Esti mintita?
Mai intai de toate… asculta-ti instinctele!

Cum sa descifrezi semnele ca partenerul te minte

Nu ai nevoie sa citesti gandurile sau sa ai puteri parapsihologice pentru a sti daca esti mintita sau nu. Intelegerea diferentei dintre adevar si minciuna poate fi determinata de comportamentul unei persoane, iar daca esti atenta la acele trasaturi, vei fi capabila sa iti faci o idee mai buna daca esti mintita sau nu.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti este sa ai incredere in instinctele tale. Daca simti ca nu scoti tot adevarul de la partenerul tau din diferite motive, atunci asculta-ti instinctele. Multe persoane au instincte bune, dar prefera sa nu isi asculte acea voce interioara, deoarece refuza sa creada ca partenerul le-ar insela. Ia-te dupa instincte, iar acestea te vor ghida in directia corecta.

Desi instinctele sunt de mare ajutor, uneori pot juca feste. In majoritatea cazurilor, instinctele nu te vor minti, dar vor exista dati in care instinctele iti vot fi influentate de teama sau nesiguranta. De exemplu, s-ar putea sa ai teama ca esti deja inselata, de aceea sa simti ca partenerul te minte si te insala, cand, de fapt, este posibil sa iti spuna adevarul si sa iti fie complet fidel. De aceea, este esential sa intelegi comportamentul unui mincinos, ca sa poti identifica diferentele dintre a prinde cu adevarat pe cineva cu minciuna si de a avea doar impresia esti mintita.

Fii atenta la limbajul corpului

Un lucru important de tinut minte este ca trupul nu minte niciodata. Daca sunt schimbari in felul in care partenerul isi misca (sau nu) bratele, mainile, capul, daca privirea i se muta mereu, atunci este foarte probabil sa fii mintita. Motivele pentru care se schimba miscarile corpului atunci cand o persoana minte sunt pentru ca trebuie sa se gandeasca la un mod prin care sa convinga ca spune adevarul. Din moment ce stie ca ceea ce spune este minciuna, comportamentul se schimba automat, deoarece acum incearca sa se poarte intr-un mod sincer, in loc sa fie sinceri cu adevarat. Un semn foarte mare este sa te uiti in ochii lui. Daca partenerul evita sa aiba contact vizual cu tine, atunci inseamna ca te minte. Exista teama de a privi prin el in momentul in care te uiti in ochii sai, asadar va evita acest lucru.

Fie ca realizezi sau nu, atunci cand vorbesti, trupul comunica si el. Cand esti entuziasmata in a spune ceva partenerului si spui adevarul, vei da din maini si vei privi in ochii lui pentru a crea o legatura. Totusi, daca partenerul te minte, va deveni mai nervos, si este cel mai probabil sa isi potoleasca miscatul mainilor, iar contactul vizual va parea mai mereu diferit fata de alte dati.

Daca partenerul este genul care sa miste mult mainile atunci cand minte, atunci fii atenta la durata miscarilor. Cronometrarea este cheia si poate face diferenta intre adevar si minciuna. Cand o persoana spune adevarul, de exemplu, mainile sale (si restul miscarilor trupului) se vor misca in acelasi timp atunci cand iti spune ceva. Totusi, cand aceasta minte, limbajul trupului va fi inert, si de obicei reintra in miscare dupa ce a terminat de spus minciuna. Se intampla astfel deoarece se gandeste cum sa se poarte natural, iar aceasta pauza de gandire se pare ca este cheia.

Ultimele semne, dar nu cele din urma: isi drege glasul, se atinge deseori si spune „Umm..”

Inca un semn ca te minte partenerul este acela ca isi atinge nasul sau fata destul de mult atunci cand vorbeste cu tine. Se simte agitat ca spune minciuni si vrea sa isi ocupe cumva mainile ca si cum ar ascunde minciuna, la fel si atunci cand isi atinge nasul, isi freaca ochii si asa mai departe. Este posibil chiar sa isi drege glasul mai mult ca de obicei cand vorbeste cu tine, sa priveasca intr-o parte si spune „umm…” in mod repetat cand ti se adreseaza. Foloseste aceste trucuri pentru a trage de timp, astfel incat sa aiba posibilitatea de a se gandi cum sa te minta in cel mai convingator mod posibil…

Acestea sunt doar semnele cel mai des intalnite ca partenerul tau te minte. Aminteste-ti ca cel mai important este sa iti asculti mai intai instinctele. Daca simti ca esti mintita, incepe prin a fi foarte atenta la comportamentul lui si daca au loc schimbari in acest sens, apoi vei putea sa il prinzi cu minciuna si sa poti investiga mai bine din acel punct.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..