HomeStiri Mondene 10 moduri prin care puteti recunoaste un obiect contrafacut

10 moduri prin care puteti recunoaste un obiect contrafacut

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 733 views
obiect-contrafacut in Stiri Mondene

De multe ori, ne lăsăm induși în eroare de calitatea materialelor, obiectelor sau diverselor bunuri pe care le achiziționăm, indiferent de ce formă ar fi ele. Astfel, există câteva moduri prin care ne putem da seama dacă ceea ce am cumpărat este original sau contrafăcut. Care sunt acestea?

obiect contrafacut

  1. Pânza

Pentru a vedea dacă o haină este de calitate sau nu, strângeți haina de pânză/bumbac în mână, pentru câteva secunde. Dacă haina se șifonează, atunci materialul este unul de mâna a doua, nicidecum unul de calitate superioară.

obiect contrafacut 2

  1. Cusăturile

Pentru a vedea defectele unui anumit obiect vestimentar, tot ce trebuie să faceți este să depărtați cusăturile. Întindeți cusăturile, pentru a vedea dacă haina este de calitate sau nu.

obiect contrafacut 3

  1. Fermoarul

Atunci când vă orientați după haine cu fermoar, căutați-le pe cele cu fermoarul cât mai puțin vizibil și, pe cât posibil, închise. Fermoarele deschise din plastic se strică mult mai repede decât celelalte.

obiect contrafacut 4

  1. Marginile materialului

Dacă bluza, pantalonii și fusta dumneavoastră nu au marginea îndoită de aproximativ 4 cm, înseamnă că haina nu este de calitate.

obiect contrafacut 5

  1. Întinderea materialului

O haină de calitate revine la forma inițială atunci când o întinzi și nu își pierde forma.

obiect contrafacut 6

  1. Părțile fermoarului

Verificați la hainele dumneavoastră dacă părțile cu fermoarul sunt de aceeași formă lungime, model, grosime. Practic, este esențial ca părțile fermoarului să fie identice.

obiect contrafacut 7

  1. Eticheta

Deși bumbacul natural este foarte sănătos pentru piele și este indicat să purtăm haine din bumbac 100%, acesta se strâmtează după spălare la majoritatea hainelor. Alegeți, deci, haine cu bumbac în proporție de 5-30%.

obiect contrafacut 8

  1. Cusături

Atunci când alegeți haine, asigurați-vă că toate cusăturile și croiala de pe întregul material coincid fără să difere ca formă, culoare, model.

obiect contrafacut 9

  1. Nasturii

La o haină de calitate cu nasturi, este esențial să observați nasturii în același loc, de același model, de aceeași formă. Dacă nu sunt așa, haine nu este de calitate…

obiect contrafacut 10

  1. Vopseaua/ Culoarea

În special în cazul curelelor, verificați întotdeauna ca vopseaua să fie tare și să nu se ducă, în locurile în care cureaua se pliază. Dacă observați că se crapă culoarea sau se rupe materialul în acel loc, obiectul nu este de calitate.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed