HomeStiri Mondene 5 greșeli majore pe care toți le facem la duș

5 greșeli majore pe care toți le facem la duș

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 696 views
5 greșeli majore pe care toți le facem la duș

Nimeni nu și-ar putea imagina că aceste lucruri aparent obișnuite reprezintă, de fapt, greșeli majore în timpul dușului. Pentru a ne menține pielea curată și sănătoasă, trebuie să ținem cont de câteva reguli. În continuare vă vom prezenta cele mai frecvente greșeli, pe care toți le facem în timpul dușului.

5 greșeli majore pe care toți le facem la duș

1. Apa prea fierbinte
Apa fierbinte ne usucă pielea într-un mod nesănătos. Din cauza eliminării întregului strat de sebum de pe suprafața pielii, aceasta rămâne fără apărare și există o posibilitate mare de a se irita sau inflama.

2. Dușurile prea lungi

La fel ca și apa fierbinte, dușurile prea lungi cauzează erupții cutanate și mâncărimi pe suprafața pielii. Un duș nu ar trebui niciodată să dureze mai mult de zece minute.

3. Folosirea unei cantități prea mari de gel de duș

Din această cauză, stratul protector al pielii este complet îndepărtat, ceea ce duce la uscarea excesivă a pielii. Trebuie să ai mare grijă și la ce geluri de duș folosești, pentru că unele îți pot face foarte mult rău.

4. Folosirea unui burete vechi și umed

Bureții uzi și vechi ascund un număr exagerat de bacterii dăunătoare organismului nostru. Cel mai indicat este ca buretele să fie schimbat odată la patru săptămâni…

5. Ștersul agresiv

Șterge-ți corpul prin mișcări ușoare de tapotare și niciodată prin frecare. Hidratează-te mereu după ce ieși din duș și ai grijă, în permanență, de corpul tău.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed