Home Stiri Mondene Adela Popescu, declarații despre rolul de mamă a trei copii

Adela Popescu, declarații despre rolul de mamă a trei copii

autor Mirela
850 views

Recent, Adela Popescu a stat de vorbă cu cei de la viva.ro și a mărturisit cum se înțeleg cei trei copii ai săi. Vara aceasta, Adrian a venit pe lume, iar soția lui Radu Vâlcan a mărturisit cum cei doi frați mai mari se comportă cu cel mic.

„Nu există un secret, e o bună organizare. Și, când spun asta, mă gândesc și la oamenii pe care-i delegi pentru lucrurile pe care nu e neapărat necesar să le faci tu. Spre exemplu, în ceea ce ne privește, ne-am organizat în felul următor: dimineața, după ce-l alăptez pe cel mic, îl culc și îi las un biberon de lăptic pentru următoarea masă. În timpul acesta, Radu duce copiii la grădiniță, apoi ne întoarcem și-mi reiau rolul de mămică lăptăreasă.

Pe cei mici îi luăm la 16 de la grădiniță și e adevărat că, atunci, începe un pic haosul… Dar, cât am fost în izolare, ei au locuit în altă parte și ne-am dat seama ce tristă e o casă fără urletele celor mici. Încercăm să ne bucurăm de perioada asta de hărmălaie, că nu știm cât mai durează. Copiii cresc și ți se face dor să fie casa așa plină și cu viață în ea.

Nu știu dacă mi s-a părut mai ușor cu Adrian pentru că aveam experiență și eram mai liniștită sau el a fost un bebeluș cuminte. Din fericire, ceilalți sunt doi și au de rezolvat treburi între ei, așa că nu prea îi interesează de cel mic decât să-l pupe și să-l mângâie puțin.

Am făcut și niște reguli, pentru că ei merg la grădiniță și nu vrem să aducă tot felul de viroze. Au voie să-l mângâie și să-l pupe doar pe piciorușe. Încercăm să păstrăm un pic distanța din punctul ăsta de vedere. Dar e un bebeluș cuminte, nu știu dacă e așa, fiindcă mă simte pe mine sau eu sunt liniștită, pentru că el e cuminte și bun, și mănâncă, și ia în greutate.

În primul rând, i-am împrietenit cu ideea dinainte, evident, așa face orice mamă. Le-am și spus: «Dacă vorbiți acum cu bebelușul, când e în burtă, el, când se va naște, o să vă știe vocea. Copiii sunt la vârsta la care cea mai tare chestie li se pare să fie mari, adică, dacă vrei să-i rănești, le spui că sunt mici. Și le-am inoculat ideea că ei sunt frățiorii mai mari, iar chestia asta-i responsabilizează și le place la nebunie. Un alt avantaj e că ei doi au vârste apropiate și se joacă foarte mult împreună.

N-am renunțat la obiceiurile noastre de dinainte, respectiv, de adormit îi adormim noi, nu-i punem să doarmă singuri. Încercăm să-i adormim separat, astfel încât fiecare să aibă parte de momentul lui. Altfel, cel mic nu-i incomodează, deoarece nu plânge și nu cere atenție. El stă acolo, cu noi, copiii se joacă, el stă în pătuț, îl legănăm, îl mângâiem, dar e tăcut încă. Să vedem cum va fi când o să vrea să le ia mașinuțele”, a spus Adela pentru cei de la viva.ro.

Sursa

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed