HomeStiri Mondene Asa iti afecteaza emotiile negative sanatatea

Asa iti afecteaza emotiile negative sanatatea

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
asa-iti-afecteaza-emotiile-negative-sanatatea

De-a lungul călătoriei sale pe acest pământ, omul experimentează tot felul de emoții, trăiri, sentimente – bucurie, disperare, furie, melancolie etc.

Toate acestea sunt însoțite de schimbări la nivelul organismului, consecință a eliberării de către creier a diferitelor tipuri de hormoni, în funcție de stările experimentate. De exemplu, atunci când ești stresat, când ești supus tensiunii sau presiunii unor situații, organismul secretă cortizol, care îl conduce într-o stare de luptă. Atunci când ești fericit, organismul secretă dopamină, oxitacină și serotonină, care contribuie la starea generală de bine și, implicit, la menținerea sănătății.

Este necesar să renunțăm la anumite percepții pe care ni le-am format. Avem tendința de a eticheta anumite lucruri ca fiind negative, doar pentru că așa le considerăm noi, însă pentru alți oameni acestea pot reprezenta aspecte pozitive. Așadar, percepția noastră asupra acelei experiențe ne înclină spre o definire pozitivă sau negativă a lucrurilor, iar aici intervine conștientizarea faptului că energiile și gândurile negative ne afectează sănătatea și provoacă dezechilibre în organismul nostru.

Hippocrate spunea: „Dacă cineva își dorește să fie sănătos, trebuie mai întâi să se întrebe dacă este pregătit să renunțe la motivul care l-a îmbolnăvit. Doar așa poate fi ajutat”.

Conexiunea între trup și minte nu este ceva vizibil, palpabil, ceva ce putem atinge, însă această legătură este una extrem de puternică și are un impact semnificativ asupra sănătății noastre fizice. Pentru a ne bucura de o viață frumoasă și  a ne menține sănătatea, trebuie să avem o gândire și o mentalitate pozitive. Gândurile noastre trebuie să fie productive, nu distructive, pentru ca organismul să producă celule sănătoase, iar organele să fie în perfectă stare de funcționare.

Toate experiențele și trăirile noastre sunt reprezentate de energii care sunt depozitate în memoria celulelor. Așa cum loviturile fizice lasă semne vizibile pe corpul nostru, ca urmare a reținerii de către corp a energiei negative a acelui moment, astfel se întâmplă și cu emoțiile negative pe care le simțim și cu care trăim zi de zi – acestea se resimt și lasă „semne” în organismul nostru.

În „Echilibrul sacru”, David Suzuki afirma: „Moleculele condensate din respirație, în timpul exprimării verbale a furiei, urii și geloziei, conțin toxine. Acumulate timp de un an, aceste toxine pot omorî aproximativ 80 de porci de Guineea!” Analizează, deci, puterea pe care o ai asupra ta și, mai ales, influența gândurilor și sentimentelor tale asupra sănătății…

Este vital să nu uiți că doar tu ai puterea de a schimba orice, că tu permiți ca boala să se instaleze în organismul tău, la fel cum tot la tine se află puterea de a conștientiza și a te vindeca. Renunță, așadar, la orice sentiment și experiență care te afectează în mod negativ și lasă loc numai sentimentelor frumoase în viața ta! Aceasta este singura cale spre a-ți menține sănătatea pentru cât mai mult timp, respectiv pentru viața cât mai lungă și  fericirea pe care le meriți!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed