Home Stiri Mondene Care este cel mai sănătos sortiment de pâine

Care este cel mai sănătos sortiment de pâine

autor Elena Yvette
749 views

Neagră, cu seminţe, din secară, graham, albă… şi lista poate continua. Nu puţine sunt sortimentele de pâine pe care le găseşti pe rafturile magazinelor. Descoperă în rândurile de mai jos cum cum trebuie să alegi pâinea în funcţie de problemele de sănătate pe care le ai!

Care este cel mai sănătos sortiment de pâine

Grahamul este sursă de fier

Deoarece conţine mai puţine glucide, pâinea graham poate fi consumată şi de persoanele care ţin regim sau de cele care suferă de diabet zaharat. Aceasta este bogată în elemente care sunt indispensabile organismului, precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu şi vitamina E. De asemenea, conţine cu 40% mai mult fier decât pâinea albă.

Pâinea de secară, permisă la dietă

Conţine cele mai puţine calorii şi, de aceea, este recomandată frecvent în curele de slăbire. Cu toate acestea, pâinea de secară trebuie consumată cu moderaţie de persoanele cu probleme de digestie, precum ulcer sau colite de fermentaţie. Pâinea de secară conţine cea mai mare cantitate de fibre alimentare, care, consumate pe termen lung, pot irita tubul digestiv.

Pâinea neagră ajută digestia

Pâinea neagră conţine vitaminele E şi pe cele din complexul B (B1, B2, B6 şi B9), minerale (potasiu, calciu, fosfor şi magneziu) şi fibre alimentare. Prin conţinutul său bogat în fibre alimentare, pâinea neagră facilitează digestia, motiv pentru care este recomandată în dereglările sistemului digestiv. De exemplu, persoanele care suferă de constipaţie ar trebui să consume doar pâine neagră. De asemenea, s-a mai observat că aceasta ajută şi la detoxifierea organismului şi la prevenirea diabetului zaharat.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed