Ce inseamna internship | definitie internship


314
loading...

Internship inseamna foarte mult pentru cariera unui individ. Inca din facultate exista programe care te pot ajuta sa intri intr-un internship.

internship

Internship-urile sunt programe care ajuta tinerii pe piata de munca sa se familiarizeze cu un anumit loc de munca; acest lucru este foarte benefic pentru studenti, deoarece pot capata experienta si se pot perfectiona intr-un anumit domeniu, fiind indrumati chiar de oameni specializati.

Daca esti student, poti sa te implici in primele proiecte care ti se vor sugera sau poti astepta ivirea unui internship pe placul tau, de exemplu in cadrul unei companii foarte mari.

Un internship dureaza de obicei intre doua si sase luni, interval de timp in care studentul va lucra in cadrul companiei respective si se va familiariza cu aceasta. Exista doua tipuri de internship-uri, si anume: internship platit si internship neplatit. De asemenea, un internship poate sa fie full-time (adica la norma intreaga, de opt ore pe zi) sau internship part-time (adica vei lucra patru ore pe zi).

In general, intership-urile au programe flexibile, avand in vedere ca sunt programe destinate studentilor pe care investitorii companiilor ii incurajeaza sa isi termine studiile. In cazul unui astfel de program studentul trebuie sa isi clarifice cu investitorul programul de lucru, pentru a nu se suprapune orarului de la facultate.

Cat de important este un internship pentru cariera?

  • Un internship ajuta foarte mult la ocuparea unui loc de munca, deoarece o companie va cauta un om experimentat pe mai mult filiere. Astfel de implicari in diverse internship-uri te pot ajuta sa obtii un loc de munca mult mai bun. Angajatorii apreciaza foarte mult experienta si implicarea studentilor in diverse activitati profesionale, cum ar fi internship-urile.
  • Internship-urile au rolul de a inlocui experienta de lucru pe care un student nu o poate aduna in timpul celor trei ani de licenta. De asemenea, daca adaugi un internship sau poate mai multe la CV-ul tau, vei avea un plus, un avantaj fata de ceilalti candidati la un loc de munca in cazul in care vei dori sa te angajezi pe un anumit domeniu.
  • Exista posibilitatea de a ramane angajat al unei companii in cadrul careia ai fost intr-un program insternship, dar totodata exista si posibilitatea de a te reprofila pe un al domeniu; cu toate acestea, programul de internship la care ai participat va avea aceeasi valoare in CV-ul tau.
Citește și:  Alina Eremia a vorbit deschis despre relația cu iubitul său: „O săptămână a fost arhisuficient ca să...”

Ce iti poate oferi un internship?

  • Un internship iti poate oferi informatii pe care nu le poti obtine din cursuri sau din alte materiale; iti poate oferi totodata si o sursa de venit si, de asemenea, iti aduce un plus de avantaj la CV in momentul in care vei dori sa te angajezi.
  • Pentru a avea sanse mai mari pentru a fi ales in cadrul unui inership pe care ti-l doresti, nu uita sa iti pui la punct CV-ul si adauga la acesta o scrisoare de intentie care va avea rolul de a arata angajatorului cat de motivat esti pentru a participa la internship-ul oferit si de a te alatura unei echipe din compania respectiva…
  • In concluzie, un internship ajuta foarte mult un student pentru a se putea propulsa pe piata muncii.

loading...