HomeStiri Mondene Ce va face Obama în prima zi după plecarea de la Casa Albă

Ce va face Obama în prima zi după plecarea de la Casa Albă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/01/Ce-va-face-Obama-în-prima-zi-după-plecarea-de-la-Casa-Albă.jpg

Unul dintre cei mai populari președinți americani din istorie, Barack Obama, urmează să plece de la Casa Albă. Acesta va alege să petreacă departe de Washington prima zi în care nu mai este președinte.

Ce va face Obama în prima zi după plecarea de la Casa Albă

Barack Obama urmează să se mute din Casa Albă împreună cu toată familia sa: soția Michelle Obama și cele doi fiice: Sasha și Malia Obama, după ce va fi investit în funcție noul președinte, republicanul Donald Trump. Cel de-al 44-lea președinte american va pleca de la reședința din Washington după două mandate consecutive.

În presa de peste Ocean a început deja să se zvonească ce urmează să facă Barack Obama imediat după ce nu va mai ocupa funcția de președinte al SUA. Conform site-ul TMZ, specializat în știri despre celebrități, cuplul prezidențial va părăsi Washington-ul pentru o vacanță binemeritată, fără a le lua însă și pe cele două fiice, care vor fi ocupate cu școala. Acest lucru se va întâmpla chiar în prima zi după ce va avea loc ceremonia de investire a noului președinte ales.

Destinația aleasă de soții Obama este departe de agitația de la Casa Albă. Se pare că cuplul se va relaxa o perioadă în stațiunea californiană Palm Springs. Până acum nu se știe însă și după cât timp se vor întoarce din vacanță Barack și Michelle Obama. Familia Obama va rămâne în orașul Washington chiar și după plecarea de la Casa Albă cel puțin pentru un an…

Barack Obama este primul președinte afro-american din istoria SUA care a ocupat această funcție. El a fost investit în funcție tot la data de 20 ianuarie, în anul 2009, de către predecesorul său George W. Bush, după ce l-a învins detașat pe republicanul John McCain, cu un scor de 365 de electori la 173. Ulterior, acesta a fost reales președinte în anul 2012, rămânând în funcție pentru încă patru ani.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed