HomeSANATATE Cele mai mari beneficii ale SOARELUI pentru sănătate

Cele mai mari beneficii ale SOARELUI pentru sănătate

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/07/Cele-mai-mari-beneficii-ale-SOARELUI-pentru-sănătate-1.jpg

În ciuda tuturor atenţionărilor din ultimii ani referitoare la cât de periculos este soarele, vechii yoghini ne amintesc că soarele, folosit atât cât trebuie, ajută la vindecarea diferitor afecţiuni.

Top 10 cele mai importante beneficii ale expunerii moderate la razele soarelui:

1. Determină cancerul la sân să între în REMISIE
Lumina soarelui şi alimentele integrale determină cancerul la sân să între în remisie. Medicul american Zane Kime a folosit băile de soare şi nutriţia pentru a-şi vindeca pacienţii. Chiar şi în cazurile terminale, dr. Kime a putut inversa un cancer în metastază.

2. Rol cicatrizant şi dezinfectant al rănilor
Lumina soarelui ucide bacteriile dăunătoare. Soldaţii germani cunoşteau, după Primul Război Mondial, această descoperire făcută în 1903 de câştigătorul Premiului Nobel, Niels Finsen. Ei au folosit lumina soarelui pentru a-şi dezinfecta şi vindeca rănile.

3. Ajută la vindecarea acneei şi infecţiilor fungice
Lumina soarelui are un efect benefic asupra tulburărilor de piele, cum ar fi psoriazisul, acneea, eczema şi infecţiile fungice ale pielii.

4. Lumina solară scade colesterolul
Lumina soarelui reduce colesterolul. Soarele converteşte colesterolul mărit în sânge în hormoni steroidieni şi hormoni sexuali, de care avem nevoie pentru reproducere. În absenţa soarelui are loc fenomenul opus; substanţele se transformă în colesterol.

5. Lumina soarelui scade tensiunea arterială
Razele soarelui reduc tensiunea. Chiar şi o singură expunere semnificativă reduce tensiunea la persoanele care suferă de presiunea arterială ridicată. Pe de altă parte, medicamentele pentru inimă, cum sunt statinele, au efecte secundare, printre care epuizarea corpului de rezervele de coenzimă Q10.

6. Razele soarelui ajută la curăţarea arterelor şi vaselor de sânge
Lumina soarelui penetrează profund pielea pentru a curăţa sângele şi vasele de sânge. Literatura medicală publicată în Europa a arătat că oamenii cu arterioscleroză (artere îngroşate) şi-au ameliorat condiţia prin expunere la soare.

7. Ajută organismul să distribuie oxigen în ţesuturi
Lumina soarelui măreşte cantitatea de oxigen din sângele uman. De asemenea, măreşte capacitatea corpului de a distribui oxigen în ţesuturi; un efect similar cu cel al sportului. Soarele are un efect important şi asupra rezistenţei, formei fizice şi dezvoltării musculare.

8. Întăreşte sistemul imunitar
Lumina soarelui întăreşte sistemul imunitar. Celulele albe din sânge, care cresc odată cu expunerea la soare, sunt numite limfocite şi joacă un rol esenţial în apărarea corpului împotriva infecţiilor.

9. Lumina soarelui ajută la dezvoltarea oaselor
Expunerea regulată la lumina solară măreşte dezvoltarea şi înălţimea copiilor, în special în cazul bebeluşilor. Multe culturi au înţeles acest lucru de-a lungul anilor.

10. Soarele vindecă depresia
Soarele poate vindeca depresia. Soarele de la amiază poate furniza 100.000 lux. Când stăm în birouri în cea mai mare parte a zilei, departe de lumina solară, în favoarea celei artificiale (150-600 lux), ne privăm singuri de lumina naturală. Lipsa luminii de la soare poate duce la dezvoltarea unei afecţiuni numite tulburare afectivă sezonieră, o formă de depresie. Această apare mai frecvent în lunile de iarnă, însă apare destul de des şi la oamenii care petrec multe ore în clădiri de birouri, fără lumina naturală…

Enjoyment - free happy woman enjoying sunset. Beautiful woman in a white dress embracing the golden sunshine glow of sunset with her arms outspread and face raised to the sky enjoying peace and serenity of nature

Atunci când alegem să facem terapia cu lumina solară, trebuie să avem în vedere că trebuie să o facem progresiv, mai ales dacă nu suntem obişnuiţi cu soarele şi avem o piele mai sensibilă.

 

Sursa: viataverdeviu.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed