Cum ne putem folosi de energia culorilor

Share

Culorile joacă un rol important în viața noastră de zi cu zi și ne pot influența mai mult decât am crede. Le regăsim peste tot în jurul nostru însă mai mult ca sigur că nu le acordăm atenție suficientă.

energia-culorilor

Cu toate acestea, culorile au mare efect asupra noastră și a stării și dispoziției pe care le avem sau pe le-am putea avea.

Că vorbim de culori primare sau secundare, reci sau calde, puternice sau slabe, toate acestea sunt folositoare în a ne crea o stare de spirit și în a ne influența percepțiile și atitudinile.

Putem apela la puterea culorilor și influența pe care acestea o au asupra noastră atunci când alegem mobilierul casei, când ne cumpărăm o rochie destinată unei ocazii speciale sau chiar pentru a picta pereții dormitorului.

Dacă nu știai până acum modul prin care o culoare îți poate influența dispoziția, iată câteva sugestii de care să ții cont pe viitor:

Roșu: este culoarea pasiunii, care emană căldură și energie. Poți opta pentru elemente decorative roșii pe care să le așezi în dormitor sau chiar în sufragerie pentru a inspira căldură acelora care îți calcă pragul, iar o rochie roșie purtată cu ocazia unui eveniment important pe care îl sărbătorești împreună cu partenerul cu siguranță va fi apreciată și nu îl va lăsa rece.

Galben: simbolizează optimism, ajută la înviorare și stimulează creativitatea. Dacă ești pasionată de lectură sau petreci mai mult timp în biroul tău de acasă, această culoare cu siguranță va fi un bun stimulent pentru activitatea ta mentală, așa că încearcă să nu te ferești de ea.

Albastru: spre deosebire de galben, această culoare inspiră claritate, încredere și prospețime. Totuși, dacă dorești să decorezi camera copilului tău, nu se recomandă să o încarci prea mult cu această culoare.

Verde: dacă dorești să te eliberezi de stres sau stări de nervozitate apelează la această culoare fără a mai sta pe gânduri. Verdele este culoarea sănătății și are un efect calmant asupra sistemului nervos, însă trebuie să te ferești de ea în spații închise. Asigură echilibru și relaxare, iar dacă dorești să aplici un „antiefect” asupra culorii roșii, verdele este soluția.

Violet: dacă vrei să iasă la iveală femeia independentă care se ascunde în tine, apelează cât mai des posibil la această culoare, la fel și în cazul în care dorești să inspiri simpatia față de ceva sau cineva. Nu opta pentru nuanțele închise ale acestei culori, acestea tind să arate că ești oarecum „disperată” în a depăși unele momente, lucru care nu este văzut neapărat ca fiind unul pozitiv.

Portocaliu: căldură, creativitate și emoție într-un singur cuvânt. Deși nu este o culoare foarte puternică, te va ajuta să combați mai ușor oboseala și îți va oferi o ușoară senzație de stabilitate.

Pe lângă aceste culori, care sunt întâlnite cel mai des, mai avem și cele două nonculori, faimoasele alb și negru.

Alb: este cu siguranță cel mai clar simbol al purității, bunătății și inocenței. Întâlnit în vestimentație sau chiar în elemente decorative, se recomandă să fie însoțit mereu și de alte culori pentru a crea un contrast.

Negru: aceasta rămâne una dintre cele mai misterioase culori. Poate reflecta o tendință de autoapărare sau mister însă dacă optezi pentru articole vestimentare negre, eleganța este asigurată…

Deși nu ai crede, culorile creează stări de la cele mai plăcute și calme, până la cele care pot chiar enerva la culme, pot atrage sau respinge, așa că fii atentă cum le folosești!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news