Home Stiri Mondene Cum trebuie sa ai grija de tenul tau dupa varsta de 50 de ani

Cum trebuie sa ai grija de tenul tau dupa varsta de 50 de ani

autor Tudor Irina
2,2K views

Odată cu trecerea anilor, tenul nostru are parte de nenumărate modificări. Din acest motiv, ne-am gândit să îți explicăm cum trebuie să ai grijă de tenul tău după vârsta de 50 de ani.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât pielea noastră devine mult mai vulnerabilă în fața factorilor de mediu deoarece regenerarea celulară nu se mai produce la nivel optim, așa cum se întâmpla până la această vârstă.

Din acest motiv, ridurile se accentuează foarte mult iar noi trebuie să luăm, cât mai repede, măsuri.

Trebuie să avem mare grijă la produsele cosmetice pe care le folosim, deoarece atât cremele, măștile, cât și produsele de machiaj ne pot face foarte mult rău dacă nu conțin doar ingrediente benefice tenului nostru.

Înainte de a achiziționa un produs, citește eticheta și ai mare grijă la ingrediente!

Hidratează-ți tenul!

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași în procesul de îngrijire, mai ales la un ten matur. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât pielea se deshidratează mai repede, astfel devenind mult mai vulnerabilă. Aplică des creme hidratante sau serumuri puternice, pentru ca pielea ta să fie mereu fermă și elastică.

Încearcă să folosești în fiecare seară o cremă anti rid, iar în fiecare dimineață folosește o cremă cu protecție solară, indiferent de anotimp.

Nu îți neglija ochii și aplică zilnic în jurul acestora creme speciale, concepute pentru acea zonă sensibilă.

Dacă ții cont de aceste sfaturi legate de hidratarea optimă a tenului, procesul de îmbătrânire va încetini.

Folosește măști!

Măștile sunt mult mai puternice decât cremele și de aceea ar trebui să fie folosite cât mai des. Fie că vorbim de măștile revigorante, hidratante, exfoliante, regenerante sau de alte feluri, vor fi extrem de benefice pentru tenul tău și te vor ajuta enorm în menținerea elasticității pielii. Din acest motiv nu ar trebui să ignorăm niciodată măștile.

Soluții pentru petele pigmentare

Odată cu înaintarea în vârstă apar și petele pigmentare pe față. Din acest motiv, trebuie să folosim constant cremă cu protecție solară, cu SPF de minimum 30, pe tot parcursul anului. Pentru a nu uita niciodată de aplicarea acestei creme-minune, indicat ar fi să porți mereu una la tine, în geantă. Astfel, dacă pleci din casă fără să aplici crema, o poți face după.

Dimineața și seara, după ce te demachiezi, aplică pe ten gheață cosmetică. Aceasta este preparată din infuzie combinată super concentrată de mușețel și măceșe bio. Pentru a obține o cantitate de 250 de ml de infuzie, ai nevoie de două sau trei linguri de pulbere de plante.

Folosește constant scrub de față

Folosirea unui scrub de față în fiecare săptămână stimulează circulația sângelui și ajută la eliminarea celulelor moarte și la înlocuirea acestora cu altele noi. Acest pas este extrem de important și de aceea ar fi indicat să nu treacă nicio săptămână fără să îți exfoliezi tenul…

Dacă ții cont de aceste sfaturi, tenul tău va arăta mult mai bine, chiar dacă ai trecut de vârsta de 50 de ani.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed