Dormitul pe partea stângă îți influențează viața în diferite moduri!

Share

Poate nu te-ai gândit până acum, însă modul în care dormi îți poate influența starea de sănătate! Dormitul pe partea stângă poate avea atât părți pozitive, cât și părți negative.

De-a lungul timpului, s-a dovedit că oamenii dorm în multe poziții diferite, însă principalele pe care specialiștii le-au studiat sunt: pe spate, pe o parte și pe burtă. Mai jos vă vom prezenta câteva beneficii pe care le veți avea dacă o să dormiți pe partea stângă. Când le veți descoperi, sigur o să vă doriți să încercați dormitul pe partea stângă!

În primul rând, se spune că dormitul pe partea stângă poate provoca diferite probleme precum: dureri de spate și chiar de gât, oboseală, dureri de cap, sunteți mai predispuse la riduri premature, circulația vă este afectată și poate crea chiar și probleme tumultuoase.

Există totuși și beneficii în ceea ce privește dormitul pe stânga:

Poate preveni arsurile nocturne – Dacă suferiți de regluzie acidă sau de boala refluxului gastroesofagian, este indicat să dormiți pe partea stângă. Dormind în această poziție, conținutul pe care îl aveți în stomac nu va putea curge înapoi în esofag, ceea ce înseamnă stoparea acidului.

De asemenea, splina se regăsește tot în partea stângă a corpului și aceasta face parte din sistemul limfatic. Dormitul pe partea această ajută la o funcționare mai bună a acestui organ.

Somnul pe această parte ajută și femeile gravide și are foarte multe beneficii pentru acestea. În ultimul trimestru al sarcinii se recomandă să te odihnești în această poziție. În primul rând, ajută ficatul să scape de greutatea nedorită și îi permite să îndeplinească mai multe funcții.  Pe lângă acest lucru, ajută la creșterea circulației, pentru că specialiștii susțin că partea stângă a inimii pompează mai mult sânge către corp. Acest lucru ajută la o bună funcționare a inimii în timpul somnului.

Supapa ileocecală conectează intestinul gros cu intestinul subțire și se situează la rândul ei în partea stângă. Dacă dorești intensifici eliminarea deșeurilor din corp, poți începe să dormi în această poziție. Acest lucru va ajuta ca rezidurile din corp să treacă din intestinul subțire în cel gros, iar astfel stimulează și mișcarea obișnuită a intestinului.

Partea stângă a corpului este partea în care se regăsește  sistemul limfatic, iar corpul, în timp ce dormi pe partea aceasta, are mai mult timp pentru filtrarea și chiar eliminarea toxinelor.

Totuși, atunci când te odihnești pe partea dreaptă, sistemul limfatic are tendința de a încetini, ceea ce are ca efect acumularea de toxine in corp și, prin urmare, crește cu mult riscul de boli mortale. În momentul în care sistemul limfatic nu funcționează la capacitatea lui maximă, devine incapabil să filtreze toxinele, ori să mențină o bună circulație a fluidului limfatic prin organism. Odată ce te vei obișnui să te odihnești pe partea stângă, vei observa cum organismul tău își îmbunătățește eficiența în ceea ce privește eliminarea toxinelor din corp…

Acum că ai aflat câte beneficii are somnul pe partea aceasta, ai putea încerca pentru o perioadă să dormi în poziția aceasta. Deși poate la început va fi dificil, vei vedea că beneficiile de mai sus chiar funcționează după o perioadă destul de scurtă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news