Durerea de cap: când vinovatul este în… farfurie

Share

Durerea de cap are legătură și cu alimentația. În vreme ce unele substanțe din alimente pot favoriza apariția migrenelor, altele le pot preveni.

Numeroase studii au arătat că unii compuși – aditivi, aminoacizi, îndulcitori – sunt factori declanșatori ai durerilor de cap. Desigur, nu toate persoanele au aceeași sensibilitate față de astfel de substanțe. Dacă ai observat că te doare capul după ce mănânci, de pildă, brânză, este indicat să eviți acest aliment.

„Ca regulă generală, o alimentație diversă, cât mai puțin procesată, cu un aport bun de fructe și legume și o bună hidratare reprezintă un aliat de nădejde în lupta cu durerile de cap a căror cauză nu a fost descoperită”, afirmă dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist-diabetolog.

Compuși alimentari care pot da dureri de cap

TIRAMINA este un aminoacid prezent în mod natural în produse precum brânza cedar, parmezanul, sosul de soia și vinul roșu.

NITRIȚII sunt aditivi adăugați mai ales în mezeluri și produse afumate (pește), pentru pentru prelungirea valabilității produselor, precum și intensificarea aromei și a gustului.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news