E incredibil ce se întâmplă dacă mănânci zilnic o banană! 14 probleme de sănătate pe care le tratează

Share

Banana este un remediu natural pentru multe boli. Atunci când o compari cu un mar, are de patru ori mai multe proteine​​, carbohidrați – de două ori, de trei ori – fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A si fier, și de două ori mai multe alte vitamine și minerale; de asemenea, este bogată în potasiu. Iată care sunt cele 14 motive pentru care este indicat să mănânci zilnic cel puțin o banană!

E incredibil ce se întâmplă dacă mănânci zilnic o banană

1. Este sursă de zahăr și de energie
Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza și glucoza – combinate cu fibre. O banană oferă instant o explozie de energie, susținută și substanțială. Cercetările au dovedit că doar două banane pot furniza suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu e de mirare că banana este fructul numărul unu pentru cei mai importanți sportivi din lume. Dar energia nu este singura modalitate dprin care o banana ne poate ajuta să ne menținem în formă. Acesta ne poate ajuta, de asemenea, să depășim sau să prevenim un număr substanțial de boli și condiții, ceea ce face imperios necesară adăugarea bananelor în dieta noastră de zi cu zi.

2. Tratează depresia
Conform unui studiu recent efectuat printre persoanele care suferă de depresie, multe s-au simtit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru că te face să te relaxezi, pentru a îmbunătăți starea de spirit și, în general, a face să te simți mai fericit. Uită de pastile! Mănâncă o banană! Vitamina B6 din banane reglează nivelul de glucoza din sânge, ceea ce poate afecta starea ta de spirit.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news