Ești curios ce conține prânzul copiilor din toată lumea?

324

Fiecare țară are propriile standarde cu privire la mesele copiilor la școală. Cele mai populare mese sunt formate din cartofi, orez și salată de varză. De asemenea, în unele școli se oferă lapte în loc de sucul de fructe.

Ești curios ce conține prânzul copiilor din toata lumea

Dacă unele școli sunt preocupate cu adevărat de alimentația sănătoasă a elevilor, în unele regiuni ale lumii copiii consumă, din abundență, produse fast-food, fără să se gândească la efectele nocive ale acestora. În continuare, vom prezenta mai multe tipuri de mese, în funcție de diferite regiuni ale lumii. Se vor observa diferențe majore cu privire la preferințele copiilor din Asia, față de cei din America sau din Europa.

Iran

Conform legii, toți copiii de până la 14 ani trebuie să aibă, la masa de prânz, o ceașcă de lapte, fistic, fructe proaspete și biscuiți. Totuși, mamele pregătesc de acasă copiilor un pachețel care de cele mai multe ori cuprinde orez, roșii și kebab de miel.

Iran

Coreea de Sud

Sistemul de planificare a meselor școlare din Coreea de Sud este unul dintre cele mai bune din întreaga lume. Două secțiuni mari ale tăvii sunt destinate supei de orez, iar secțiunile mai mici sunt pentru salate, fructe de mare, legume și fructe. Cel mai popular fel de mâncare este format din Kimchi, frunze de susan umplute cu orez și acoperite cu sos de miere, supă de dovleac, clătite cu ceapă verde, caracatiță și salată de castraveți cu morcovi.

Korea

Japonia

Prânzul japonez se aseamănă foarte bine cu cel din Coreea de Sud, acesta fiind alcătuit, cel mai des, din supă fierbinte, orez, carne de pasăre sau pește, salată și lapte. Elevii nu au voie să vină de acasă cu propria lor mâncare până în momentul în care ajung la liceu. Aceștia nu iau masa la cantină, ci în sala de clasă.

Japonia

Marea Britanie

De cele mai multe ori, prânzul în Marea Britanie este alcătuit din cartofi prăjiți, morcovi, terci de orez, salată de fructe și vafe belgiene cu ciocolată. Copiii mănâncă foarte des și produse fast-food, pentru că sunt foarte gustoase și extrem de ieftine.

UK

SUA

Prânzul din Statele Unite ale Americii este format din piersici, porumb, carne de pui și supă. În școala americană, felurile de mâncare diferă foarte mult. De cele mai multe ori, copiii aleg să consume produse fast-food cum ar fi pizza sau cartofii prăjiți, din cauza gustului bun, dar și a comodității. De asemenea, unii copii vin la școală și cu mâncare pregătită de părinți.

SUA

Turcia

În general, în Turcia, prânzul conține pâine de secară, nuci, struguri, mere, rodii și chefir. Aceste alimente ajută creierul să funcționeze cât mai bine. Deoarece se pune, în permanență, accentul pe dezvoltarea sănătoasă a copiilor, masa oferită acestora este extrem de sănătoasă și bine aleasă.

Turcia

Thailanda

În Thailanda, masa de prânz conține, în cele mai multe dintre cazuri, carne de porc în sos dulce-acrișor și budincă învelită în frunze de banane.

Tailanda

Franța

În Franța, prânzul conține, de cele mai multe ori, spanac, pește, cartofi, brânză și pâine. Aceasta este considerată masa principală a zilei. Pauza de prânz este lungă și ține în jur de două ore. Elevii pot merge acasă în timpul acestei pauze.

Franta

Finlanda

În Finlanda, masa de prânz reprezintă un lucru foarte serios, mai ales în școlile care se respectă. Fiecare elev primește gustări în timpul orelor destinate meselor. Copiii iau masa la cantină, aceștia având posibilitatea de a alege să mănânce orice își doresc, dintr-o mare varietate de feluri de mâncare. Școlile oferă un prânz diferit pentru copiii cu diete speciale sau cu probleme de sănătate. Prânzul în această țară conține cel mai des chiftele cu sos, cartofi, salată și musli.

Finlanda

Rusia

În Rusia, copiii pot lua micul dejun gratuit între orele 9 și 12 și plătesc mâncarea comandată după ora 12. O masă, mai ales cea luată acasă, conține cârnați, terci de hrișcă și ceai.

Ungaria

În Ungaria, masa copiilor este destul de consistentă. De cele mai multe ori aceasta este formată din supă de tăiței și fasole cu carne de pui. În această țară, desertul este format din fructe cu coajă.

Ungaria

Israel

În Israel, masa de prânz este formată din fructe proaspete, granola bar, dulciuri și sandvișuri…

Israel