Home Stiri Hashtag: ce inseamna hashtag # si cand se foloseste

Hashtag: ce inseamna hashtag # si cand se foloseste

autor Nitu Alina
450 vizualizari

Hashtag-ul este întâlnit peste tot pe rețelele de socializare, iar majoritatea oamenilor folosesc noțiunea de „hashtag” însă foarte puțini dintre aceștia știu ceea ce reprezintă hashtag-ul și de ce se așază el uneori în fața unor cuvinte pe diferite site-uri de comunicare.

Ce inseamna hashtag

Hashtag-ul este un cuvânt, o frază sau o succesiune de cuvinte urmate de semnul „#”. Acest lucru reprezintă o modalitate de a grupa pe site-urile de socializare un anumit conținut (spre exemplu: dacă scriem „#mere”, automat ni se vor arăta toate postările care au la „etichetă” ceea ce am scris noi, „#mere”).

Întrebuințările semnului hashtag

Semnul „# (hashtag)” are mai multe întrebuințări, cum ar fi:

 • Pentru prima oară noțiunea de „hashtag” a apărut în anul 2007, scopul acestuia a fost de a face mult mai ușoară conexiunea dintre cei care foloseau rețelele de socializare.
 • În limba engleză semnul „# (hashtag)” este numit „pound key” fiind prezent pe majoritatea tastelor atât telefonice, cât și a tastaturilor de la laptopuri și PC-uri. Pentru tastatura telefoanelor semnul „# (hashtag)” reprezintă o tastă de comandă a sistemului de operare (de exemplu: „Apăsați tasta # pentru a putea debloca telefonul”).
 • Semnul „# (hashtag)” mai este numit și „hash”, fiind folosit ca o prescurtare a cuvântului „number” (de exemplu: Chapter #3 fiind mult mai simplu și rapid de scris decât „Chapter number 3”).
 • Semnul „#”, apare și în muzică (puțin modificat, mai ondulat) și reprezintă alterarea unui anumit sunet; este plasat în fața unei note de pe portativ și înseamnă că sunetul respectiv va avea o tonalitate puțin mai înaltă.
 • În limba engleză semnului amintit mai sus i se spune „sharp”, iar în limba română s-a tradus prin cuvântul „diez”, care se pronunță exact cum se scrie, niciodată „dies”, cuvânt de origine latină „dies, diei”, care se traduce „zi”.

Un cuvânt aleatoriu în fața căruia se pune semnul diez este considerat hashtag. Cuvântul în fața căruia doriți să puneți semnul #, asemenea denumirilor unui folder, nu acceptă semne precum: minus, plus, două puncte, liniuțe, semnul exclamării etc. În momentul când doriți să creați un hashtag, singurul caracter care poate fi folosit (în afara literelor și a numerelor) este semnul „underscore” (_).

Sfaturi pentru a folosi corect hashtag-ul:

 1. Folosește hashtag-uri care să definească o categorie anume (acest lucru se aplică doar în postările de pe rețelele de socializare precum: Facebook, Instagram, Tweeter etc).
 2. Utilizează hashtag-uri relevante care să se potrivească postării tale, nu folosi hashtag-uri care să nu se lege de subiectul pe care îl prezinți în postarea respectivă.
 3. Nu folosi mai mult de trei hashtag-uri, deoarece vei trezi senzația că dorești foarte multă atenție. Dacă vei folosi mai mult de trei hashtag-uri la o postare, mesajul tău va deveni foarte greu de citit.
 4. Verifică dacă hashtag-ul tău a mai fost utilizat, în caz contrar este posibil ca hashtag-ul respectiv să nu trezească interes și să nu fie urmărit de persoanele din mediul online.
 5. Nu folosi hashtag înaintea fiecărui cuvânt…
 6. Hashtag-ul trebuie să fie reprezentativ și totodată trebuie să fie simplu și ușor de tastat de pe telefonul mobil.
loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies