Hashtag: ce inseamna hashtag # si cand se foloseste


408
loading...

Hashtag-ul este întâlnit peste tot pe rețelele de socializare, iar majoritatea oamenilor folosesc noțiunea de „hashtag” însă foarte puțini dintre aceștia știu ceea ce reprezintă hashtag-ul și de ce se așază el uneori în fața unor cuvinte pe diferite site-uri de comunicare.

Ce inseamna hashtag

Hashtag-ul este un cuvânt, o frază sau o succesiune de cuvinte urmate de semnul „#”. Acest lucru reprezintă o modalitate de a grupa pe site-urile de socializare un anumit conținut (spre exemplu: dacă scriem „#mere”, automat ni se vor arăta toate postările care au la „etichetă” ceea ce am scris noi, „#mere”).

Întrebuințările semnului hashtag

Semnul „# (hashtag)” are mai multe întrebuințări, cum ar fi:

 • Pentru prima oară noțiunea de „hashtag” a apărut în anul 2007, scopul acestuia a fost de a face mult mai ușoară conexiunea dintre cei care foloseau rețelele de socializare.
 • În limba engleză semnul „# (hashtag)” este numit „pound key” fiind prezent pe majoritatea tastelor atât telefonice, cât și a tastaturilor de la laptopuri și PC-uri. Pentru tastatura telefoanelor semnul „# (hashtag)” reprezintă o tastă de comandă a sistemului de operare (de exemplu: „Apăsați tasta # pentru a putea debloca telefonul”).
 • Semnul „# (hashtag)” mai este numit și „hash”, fiind folosit ca o prescurtare a cuvântului „number” (de exemplu: Chapter #3 fiind mult mai simplu și rapid de scris decât „Chapter number 3”).
 • Semnul „#”, apare și în muzică (puțin modificat, mai ondulat) și reprezintă alterarea unui anumit sunet; este plasat în fața unei note de pe portativ și înseamnă că sunetul respectiv va avea o tonalitate puțin mai înaltă.
 • În limba engleză semnului amintit mai sus i se spune „sharp”, iar în limba română s-a tradus prin cuvântul „diez”, care se pronunță exact cum se scrie, niciodată „dies”, cuvânt de origine latină „dies, diei”, care se traduce „zi”.
Citește și:  Anamaria Prodan vorbește despre copilăria ei. „Mă legau cu o funie de copac”

Un cuvânt aleatoriu în fața căruia se pune semnul diez este considerat hashtag. Cuvântul în fața căruia doriți să puneți semnul #, asemenea denumirilor unui folder, nu acceptă semne precum: minus, plus, două puncte, liniuțe, semnul exclamării etc. În momentul când doriți să creați un hashtag, singurul caracter care poate fi folosit (în afara literelor și a numerelor) este semnul „underscore” (_).

Sfaturi pentru a folosi corect hashtag-ul:

 1. Folosește hashtag-uri care să definească o categorie anume (acest lucru se aplică doar în postările de pe rețelele de socializare precum: Facebook, Instagram, Tweeter etc).
 2. Utilizează hashtag-uri relevante care să se potrivească postării tale, nu folosi hashtag-uri care să nu se lege de subiectul pe care îl prezinți în postarea respectivă.
 3. Nu folosi mai mult de trei hashtag-uri, deoarece vei trezi senzația că dorești foarte multă atenție. Dacă vei folosi mai mult de trei hashtag-uri la o postare, mesajul tău va deveni foarte greu de citit.
 4. Verifică dacă hashtag-ul tău a mai fost utilizat, în caz contrar este posibil ca hashtag-ul respectiv să nu trezească interes și să nu fie urmărit de persoanele din mediul online.
 5. Nu folosi hashtag înaintea fiecărui cuvânt…
 6. Hashtag-ul trebuie să fie reprezentativ și totodată trebuie să fie simplu și ușor de tastat de pe telefonul mobil.

loading...