Cum îți decide karma viața amoroasă

768

Vorbele des auzite „fiecare sac își are peticul” sau „culegi ceea ce semeni” simbolizează, printre altele, și influența karmei asupra vieții amoroase.

karma

Deși se spune că în dragoste și în război totul este permis, zicala își pierde valabilitatea în privința dragostei dacă fiecare posedă o karma. Specialiștii spun că orice gest făcut în plan sentimental se întoarce, mereu, asupra noastră. Dacă tu ai frânt o inimă în vechea relație, în cea actuală este cel mai posibil ca tu să fii cea rănită. Roata se întoarce mereu și de aceea trebuie să fim foarte atenți la nevoile partenerului, la modul în care ne comportăm și să încercăm fără nicio reținere să nu mai rănim persoanele de lângă noi.

Autoarea cărții „The Good Karma Divorce”, Michele F. Lowrance, afirmă că atunci când o relație se termină, karma partenerilor se schimbă în funcție de modul în care a influențat fiecare despărțirea. Acest aspect a fost remarcat în urma celor 15 ani de practică în care a dat sentințe de divorț, iar apoi a urmărit evoluția individuală a celor implicați în divorțuri.

Autoarea afirmă că despărțirile sunt momente cu încărcătură negativă care afectează viața celor implicați, dar și a celor cu care intră în contact mai târziu.

S-a demonstrat că felul în care te comporți în timpul unei despărțiri reprezintă comportamentul următorului tău partener. Asta însemnă că data tu ai înșelat în trecut, vei fi și tu înșelată de actualul partener sau dacă tu ești persoana cu inima frântă, vei avea ocazia să îi frângi și tu inima actualului partener.

Tu poți alege dacă vrei să îți păstrezi karma curată, acest lucru fiind posibil prin lăsarea fostelor relații în urmă, astfel încât ele să nu îți afecteze actuala relație. Karma poate fi manipulată și poți face ca o relație să prospere chiar dacă în trecut ai avut parte de o despărțire dureroasă. Totul ține doar de tine și de modul tău pozitiv de a gândi și a privi lucrurile. Trecutul trebuie mereu lăsat în urmă pentru a ne putea implica în totalitate în relația actuală.

În continuare vor fi prezentate cele opt metode de a menține karma curată pentru următoarea relație, recomandate de Lowrance:

  1. Lasă-ți partenerul să își exprime toate nemulțumirile în timpul unei despărțiri, dar nu îi permite să le repete la nesfârșit. Acest abuz ar putea afecta karma. Este bine totuși să știi unde ai greșit.
  2. Ar fi indicat să îți ceri iertare pentru toate momentele în care știi că ai greșit. Nu aștepta nimic la schimb. Trebuie să te intereseze doar de tine.
  3. Nu trebuie să te preocupe cine poartă vina. Las-o mai ușor cu orgoliul și distanțează-te de lucrurile negative.
  4. Dacă ideea despărțirii a fost a ta, încearcă să îi alini suferința fără a-i da speranțe false. Încearcă să nu ai o atitudine prea dură față de fostul tău partener.
  5. Nu îi da speranțe false doar pentru a nu suferi tu. Dacă îl faci să creadă că mai are o șansă, îl poți facă să se umilească încercând să îți intre din nou pe sub piele. Prin această atitudine îi afectezi starea de spirit, iar acest lucru îți poate afecta karma într-un mod negativ.
  6. Dacă îți dorești o despărțire, discută acest lucru cu el, față în față. Această conversație trebuie să fie una intimă, în care trebuie să îi explici toate motivele pentru care ai luat această decizie. Discuțiile prin masaje sau la telefon ar putea agrava toată situația și, nu în ultimul rând, ar putea fi o dovadă de slăbiciune din partea ta.
  7. Dacă atitudinea lui nu este una adecvată, nu trebuie să îi fii alături după despărțire. Spune-i că nu poți accepta un astfel de comportament și că preferi să nu porți nicio discuție în astfel de cazuri.
  8. Atunci când povestești cunoscuților motivele despărțirii, trebuie să menții o linie neutră. Modul în care povestești despărțirea îți poate afecta karma. Dacă este posibil, cel mai indicat ar fi să ai doar cuvinte de laudă la adresa fostului iubit în momentul în care povestești despre relația voastră…