HomeStiri Mondene Lista alimentelor care „curăță“ vasele de sânge

Lista alimentelor care „curăță“ vasele de sânge

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 606 views
Alimente-artere in Stiri Mondene

Începând cu o anumită vârstă, grăsimile şi chimicalele din alimente îngroaşă pereţii arterelor, iar sângele nu mai poate transporta oxigenul şi substanţele nutritive în corp.

Alimente artere

 

Astfel, sedentarismul, kilogramele în plus, fumatul, stresul, un nivel mărit al colesterolului, hipertensiunea arterială sunt doar câțiva factori care influențează înfundarea arterelor. De aceea, trebuie să ai mare grijă la ceea ce mănânci și la ceea ce bei.

 

Pe lângă medicamentele care scad colesterolul, există și alimente care contribuie la îndepărtarea plăcii și scăderea trigliceridelor. Iată câteva exemple!

Usturoiul

Usturoiul scade presiunea arterială, reduce nivelul colesterolului rău și previne formarea cheagurilor de sânge. Efectul lui benefic se datorează unei substanţe – alicina, care reduce depunerile de grăsime de pe vasele de sânge, reglând nivelul lipidelor şi proteinelor.

Uleiul de măsline

Conține acizi grași esențiali care ajută la curățarea arterelor, reduce colesterolul și diminuează astfel riscul unor afecțiuni cardiace.

Adaugă ulei de măsline extravirgin în dieta ta zilnică şi reduci la jumătate riscul de a face o boală de inimă, arată mai multe studii. Specialiştii pun acest lucru pe seama faptului că uleiul de măsline scade nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi îl creşte pe cel al colesterolului „bun” (HDL).

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed