Masează-ți degetul arătător și vezi ce se întâmplă!

Share

Mâna este una dintre cele mai importante părți ale corpului pe care le folosim. Potrivit reflexologiei, pe suprafața palmei se regăsește protecția tuturor organelor ale corpului. Aceasta are legăturile cele mai puternice, strâns legate și complexe cu creierul nostru, toate aceste legături fiind directe.

Arătătorul are legătură cu stomacul și colonul, masarea lui fiind indicată în cazurile de diaree, constipație sau diverse alte probleme ale sistemului digestiv. Prima bază a falangei degetului arătător este asociată cu gura, iar masarea acesteia are efect de anestezic în ceea ce privește durerile de dinți. În ceea ce privește musculatura dintre arătător și degetul mare, aici se găsește unul dintre cele mai importante centre de presopunctură chinezească; această musculatură este cunoscută sub denumirea de „Fundul văii” și are efecte terapeutice asupra durerilor de cap.

Chiar dacă acest deget pare a avea cele mai bune efecte asupra organismului, din informațiile transmise de „Healthy Tips World” reiese faptul că și celelalte degete au proprietăți reflexoterapeutice:

Degetul mare (policele) are legătură cu plămânii și inima, fiind indicat să-l masați atunci când aveți palpitații sau dificultăți de respirație.

Degetul mijlociu are efect terapeutic asupra stărilor de greață care se manifestă atunci când călătoriți. Dacă întâmpinați probleme în ceea ce privește un somn liniștit, ar fi bine să masați acest deget. Se pare că acesta are legătură chiar și cu circulația mai proastă și impotența, fiind primul care degeră la temperaturi foarte scăzute.

Inelarul este indicat să-l masați atunci când aveți migrene foarte dese și când aveți dureri musculare la nivelul gâtului…

Degetul mic se pare că este indicat să-l masați în momentele de leșin sau pierdere de conștiență. Dacă vedeți că o persoană din jur leșină este indicat să-i strângeți puternic unghia acestui deget și buricul lui, astfel își va reveni.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news