HomeStiri Mondene Misterul țigărilor electronice. Sunt sau nu periculoase?

Misterul țigărilor electronice. Sunt sau nu periculoase?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 858 views
Misterul-țigărilor-elecronice in Stiri Mondene

Sunt sau nu nocive țigările electronice? Un studiu care a fost efectuat recent vine în ajutorul lămuririi noastre din acest punct de vedere.

Misterul țigărilor elecronice

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, ajungându-se la concluzia că aproximativ 18.000 de persoane au reușit să renunțe la fumat, în cursul anului 2015, asta cu ajutorul țigărilor electronice.

Cu toate acestea, studiul nu are un suport medical și nu reprezintă o garanție dintre cauză și efect, adică dintre numărul persoanelor care au renunțat la fumat și utilizarea țigărilor electronice.

Unele surse de publicare susțin faptul că aceste țigări reprezintă, de fapt, un înlocuitor al țigărilor, fiind unul foarte eficient. Alte studii, au „navigat” mai intens și au ajuns la concluzia că țigările electronice sunt, de fapt, o modalitate prin care adolescenții se apropie de dependența fumatului.

O echipă de cercetători de la University College London, condusă de Emma Beard, au prezentat anumite dovezi potrivit cărora, aceste dispozitive sunt de real folos dependenților care vor să se lase de fumat. Acest studiu menționează faptul că țigările electronice ajută fumătorii britanici, asta datorită unor programe publice care au fost finanțate în acest scop.

În Marea Britanie, aproximativ 2,8 milioane de adulți sunt utilizatori ai țigărilor electronice, iar unul din cinci adulți este fumător.

Cercetătorii anterior menționați susțin ideea potrivit căreia un fumător de 40 de ani care a renunțat la acest viciu, poate trăi cu noua ani mai mult decât o persoană care fumează zi de zi.

Datorită faptului că în anul 2015 a scăzut cu un procent numărul fumătorilor din Marea Britanie, față de anul 2014, s-a ajuns la concluzia că „politica împotriva fumatului dusă aici, încă funcționează”, spune John Britton, directorul Centrului Britanic pentru Studii asupra Tutunului și Alcoolului…

John Britton a estimat faptul că țigările electronice au avut o contribuție destul de puternică la înregistrarea acestui succes.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed