Nicu Alifantis, amintiri din tinereţe: „Am sărit gardul, m-am dus și am cântat la Flacăra”

367
Unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi cântăreţi de muzică folk, Nicu Alifantis, a povestit în cadrul unei emisiuni TV chinurile prin care a trecut în timpul regimului comunist.
Nicu-Alifantis-1 
 Pe timpul lui Ceauşescu, perioadă în care era tânăr şi făcea armata la Buzău, Nicu Alifantis a trecut prin momente foarte grele, din simplul fapt că era cântăreţ. Uneori, reuşea să se strecoare şi să fugă, pentru a merge să cânte la Bucureşti, lucru care, în schimb, i-a adus multe pedepse din partea superiorilor săi…

 „Eram la oaste la Buzău și mă săturasem să tot iau bobârnace că săream gardul. Îmi amintesc că aveam un caporal, Deliu, nu am să-l uit cât voi trai, de la Craiova, un oltean foarte hotărât. Eu am sărit gardul, m-am dus și am cântat la Flacăra (n.r. – cenaclul) și dimineața eram acolo, la program. Nu mi-a dat prin cap că o să apară revista. A apărut cu poza mea acolo. Ăsta atât m-a așteptat dimineața… Avea revista în mână, o bătea de palmă și zicea: «Eee, au venit artiștii. Să vedem ce mai avem pe la sectoare și frecăm la wc-uri cu periuța de dinți!»”, a relatat Nicu Alifantis în cadrul unei emisiuni TV.

Sursa foto: radiolynx.ro

loading...
Articolul precedent4 măști vitaminizante pentru tenul tău
Articolul următorAvantajele parului scurt

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!