HomeStiri Mondene Nicu Alifantis, amintiri din tinereţe: „Am sărit gardul, m-am dus și am cântat la Flacăra”

Nicu Alifantis, amintiri din tinereţe: „Am sărit gardul, m-am dus și am cântat la Flacăra”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
Nicu-Alifantis-1 in Stiri Mondene
Unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi cântăreţi de muzică folk, Nicu Alifantis, a povestit în cadrul unei emisiuni TV chinurile prin care a trecut în timpul regimului comunist.
Nicu-Alifantis-1 
 Pe timpul lui Ceauşescu, perioadă în care era tânăr şi făcea armata la Buzău, Nicu Alifantis a trecut prin momente foarte grele, din simplul fapt că era cântăreţ. Uneori, reuşea să se strecoare şi să fugă, pentru a merge să cânte la Bucureşti, lucru care, în schimb, i-a adus multe pedepse din partea superiorilor săi…

 „Eram la oaste la Buzău și mă săturasem să tot iau bobârnace că săream gardul. Îmi amintesc că aveam un caporal, Deliu, nu am să-l uit cât voi trai, de la Craiova, un oltean foarte hotărât. Eu am sărit gardul, m-am dus și am cântat la Flacăra (n.r. – cenaclul) și dimineața eram acolo, la program. Nu mi-a dat prin cap că o să apară revista. A apărut cu poza mea acolo. Ăsta atât m-a așteptat dimineața… Avea revista în mână, o bătea de palmă și zicea: «Eee, au venit artiștii. Să vedem ce mai avem pe la sectoare și frecăm la wc-uri cu periuța de dinți!»”, a relatat Nicu Alifantis în cadrul unei emisiuni TV.

Sursa foto: radiolynx.ro
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed