Home Stiri Noi detalii șocante despre Raluca Bîrsan, ginecologul fără licență în medicină

Noi detalii șocante despre Raluca Bîrsan, ginecologul fără licență în medicină

autor Negriu Elena
579 views 3 minute timp de citit

În urma scandalului iscat în jurul lui Matteo Politi, italianul cu opt clase care a escrocat o mulțime de persoane îndeplinind atribuțiile unui medic în România fără să aibă acest drept, au început să apară tot mai multe cazuri de persoane care au profesat ca medici în cadrul spitalelor fără să fi urmat, de fapt, studii medicale de specialitate.

Un astfel de caz este și cel al falsului ginecolog Raluca-Daniela Bîrsan, în vârstă de 31 de ani, care nu are licență de practică. Recent a ieșit la iveală faptul că aceasta profesa în Spitalul Județean de Urgență din Ilfov cu o diplomă falsă, iar când a fost contactată pentru a oferi lămuriri în acest sens, femeia a negat cele afirmate, ba, mai mult, a declarat că face voluntariat în acel spital, fără însă a oferi explicații concrete sau dovezi.

Una dintre fostele paciente ale falsului ginecolog a oferit detalii șocante în legătură cu acest caz. Totul s-a petrecut când Raluca Bîrsan avea 25 de ani, iar la acea vreme era mâna dreaptă a Roxanei Dragu, medic adevărat la Spitalul Județean Ilfov. Fosta pacientă spune că Bîrsan nu se purta numai ca o asistentă, ci își asuma atribuții specifice medicilor. Mai exact, administra diferite tratamente proaspetelor mămici, fără a avea competența necesară și legală de a proceda astfel, în acest mod atât sănătatea lor, cât și a bebelușilor, fiind pusă în pericol. În plus, aceasta cerea și șpagă.

Iată ce a declarat fosta pacientă despre Raluca Bîrsan:

„La telefonul doamnei doctor numai Raluca răspundea. Odată mi-a fost foarte rău și ea mi-a dat prin telefon ce să iau. Mi-a spus să iau algocalmin și am aflat mai târziu că nu aveam voie să iau așa ceva. Bineînțeles că a fost prezentă și în timpul operației, cât a fost doamna doctor, dar după ce a scos copilul, doamna doctor a plecat din sală și a rămas ea să-i termine treaba. La nivelul cusăturii am rămas cu o ușoară umflătură deasupra liniei operației și, văzând știrea asta, mi-am dat seama că, de fapt, este din cauza incompetenței ei. Cumnata mea a născut în 2013 și tot Raluca a cusut-o”. (…)

„La ecografie mereu îmi spunea «O sută de lei costă ecografia» și îi dădeam o sută de lei, bani pentru care nu primeam bon sau chitanță. O să merg să depun o plângere. O să depun plângere chiar și împotriva doamnei doctor, pentru că a avut curajul să o lase singură și să plece fără să finalizeze operația…”

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies