Nu ai chef să faci sex? Pentru lipsa excitaţiei, dă vina pe…

Share

Ştiinţa are acum dovezi care susţin că lipsa somnului ar putea fi motivul pentru care nu îţi doreşti să faci sex.

Nu ai chef să faci sex Pentru lipsa excitaţiei, dă vina pe...

Nu te-ai simţit în ultima vreme dispusă să faci sex cu partenerul tău? Dă vina pe patul tău, nu pe persoana care se află în el.

Un studiu realizat pe o perioadă de 2 săptămâni, recent publicat în „The Journal of Sexual Medicine„, a găsit dovezi ale unei legături între pattern-ul de somn în rândul femeilor şi excitaţia sexuală.

Informaţiile (pe baza auto-evaluării) care au fost adunate de la 117 femei au arătat că, pentru fiecare oră în plus de somn de care s-au bucurat, participantele la studiu au fost cu 14% mai predispuse să facă sex cu partenerii lor în acea zi. Beneficiul surprinzător a fost înregistrat indiferent de vârsta sau stilul de viaţă pe care le aveau participantele.

Şi, deşi femeile care au dormit pentru perioade foarte lungi de timp au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte excitaţia vaginală în ziua următoare, echipa de cercetători raportează că participantele care au avut, în medie, perioade de somn mai lungi decât celelalte femei au avut mai multe şanse să se excite sexual cu uşurinţă. Se pare că obiceiul de a încerca să se bucure de suficientă odihnă pe timpul nopţii a dat rezultate.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente