Home Stiri Ozana Barabancea, scandalizată din cauza a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor

Ozana Barabancea, scandalizată din cauza a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor

autor Mirela
Data publicării: Data actualizării: 525 views 2 minute timp de citit

Ozana Barabancea a avut o reacţie acidă după ce a vizionat imaginile de la Spitalul Foişor, când mai mulţi pacienţi abia ieşiţi din operaţie au fost evacuaţi din spital pentru a face loc pacienţilor bolnavi de Covid.

„Eu n-am ştiut ce s-a întâmplat cu Spitalul Foişor. Mi-a scris sora mea, era îngrozită. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Cred că este o dezumanizare totală, o lipsă de empatie. Este foarte grav totuşi ce se întâmplă. Oamenii ăştia chiar pot să doarmă liniştiţi când văd ce au făcut? Ăştia care ar trebui să ne păstorească. Chiar nu le e frică de Dumnezeu? Bă, Dumnezeu nu rămâne dator. Niciodată! A venit cineva să-şi ceară scuze? Să spună: «Suntem într-un r… cu toţii. Nu suntem noi contra voastră!»?

Senzația pe care eu o am este că cineva este contra altcuiva. Este statul împotriva poporului? N-aş vrea să cred asta”, a declarat artista pentru cei de la Antena 3.

„Decizia, pe fond, este una corectă, chiar dacă a creat un anumit disconfort pentru pacienții din Spitalul Foişor şi a avut o singură menire, de a salva cât mai multe vieți, de a nu ne pune pe colegii din UPU şi din spitale să aleagă cine intră şi cine așteaptă în ambulanță.

În condiții de normalitate, s-ar desfășura un astfel de proces mult mai bine, însă în condiții de normalitate nu am ajunge să evacuăm un spital…

Intenția noastră a fost să punem la dispoziția bucureștenilor un număr semnificativ mai mare de paturi la ATI, ca să putem evacua unitățile de primiri urgențe, să le pregătim să primească în continuare pacienți.

Decizia de a evacua, de a face loc bolnavilor în stare critică rămâne valabilă și aș lua-o din nou oricând. Asta înseamnă să tratezi cum trebuie o situaţie critică și nu să stai să te gândeşti: «Oare ce să fac să nu supăr pe cineva?»”, a fost răspunsul oferit de către Raed Arafat în cadrul unui filmuleț pe care l-a încărcat pe pagina sa de Facebook…

Sursa

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies