Provizii pentru izolarea la domiciliu. Sfatul nutriționiștilor!

Share

Izolarea la domiciliu ne pune la o încercare dificilă, mai ales din punctul de vedere al proviziilor alimentare pe care trebuie să ni le facem, cu atât mai mult dacă ne dorim să avem un regim alimentar sănătos pe perioada șederii la domiciliu.

Pe de o parte, trebuie să avem provizii de alimente de bază, printre care numărăm următoarele: paste din cereale integrale, orez brun, porumb dulce, conserve de linte, soia, năut. De asemenea, chia este un aliment de bază care nu ar trebui să lipsească din cămara noastră în perioada aceasta, la fel precum hrișca, fulgii de ovăz, quinoa și psyllium. Cu acestea din urmă putem prepara cele mai delicioase și sănătoase mic dejunuri. Pâinea congelată este, de asemenea, indispensabilă, la fel cum sunt cartofii și ceapa. Trebuie să facem cumpărăturile de alimente de bază cu moderație, pentru că nu ne sunt necesare kilograme întregi pentru a trăi, ci doar 50 de grame la micul dejun sau la prânz.

În această perioadă trebuie să ne axăm pe aprovizionarea cu legume, însă și aceasta trebuie să se realizeze cu simț de răspundere. Pe de o parte, putem apela la diferite conserve de legume, precum sunt cele de fasole sau de roșii. În privința legumelor proaspete, acestea trebuie procurate doar pentru maximum o săptămână, pentru că aceasta este limita de rezistență la frigider (acest lucru se aplică și în cazul fructelor). Hrănindu-ne cu fructe și legume ne asigurăm că nu vom întâmpina probleme digestive, că vom avea un nivel optim de energie, dar și că ne vom ajuta sistemul imunitar.

Uleiurile naturale sunt esențiale în această perioadă și nu numai. Din acest motiv trebuie să avem resurse de nuci, diverse tipuri de semințe în stare crudă, precum și unt, ulei sau untură, avocado sau pește gras. E important totuși să nu depășim cantitatea de 30 de grame de nuci sau semințe ori de 15 grame de ulei.

Fiindcă tot am amintit de pește, e indicat să ne aprovizionăm cu conserve de pește, cu pește congelat. Pe lângă acestea, carnea (fie că preferăm pui, vită sau porc) nu ar trebui să ne lipsească din frigider. Indispensabile sunt și ouăle și lactatele, acestea din urmă putând fi alese în funcție de preferințe, oricare din ele fiind benefice pentru noi. Pentru un aport benefic de proteine e necesar să le consumăm atât din surse vegetale, cât și din surse animale.

Pentru a te scuti de cumpărarea baxurilol de apă plată, mai eficient ar fi un filtru calitativ de apă, astfel încât nu riști să rămâi în pană de apă potabilă.

Atunci când ne facem provizii, trebuie să avem în vedere și eventualele pofte care pot apărea pe parcurs, cele relevante fiind pofta de dulce și de alcool. În cazul ducelui necesar, putem să ne aprovizionăm cu ciocolată, dulceață sau ingrediente care să ne ajute în prepararea unei prăjituri. În cazul alcoolului trebuie să fim atenți la cantitatea consumată, pentru că poate crea dependență, mai ales în perioada aceasta de schimbări mari pe care o traversăm…

Nutriționiștii ne sfătuiesc să cumpărăm responsabil și să gătim cât mai mult în casă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente