Home Stiri Masca de fata cu usturoi estompeaza ridurile si intinereste tenul

Masca de fata cu usturoi estompeaza ridurile si intinereste tenul

autor Elena Yvette
212 vizualizari
Masca de fata cu usturoi estompeaza ridurile si intinereste tenul
loading...

Usturoiul este una dintre plantele comestibile care se utilizează atât pentru prepararea mâncărurilor, pentru a le da gust, cât şi pentru ritualurile de frumusețe.

Aşadar, noi îţi propunem o mască de faţă, mască ce are ca ingredient principal usturoiul. Mai ai nevoie şi de alte câteva ingrediente, dar nu ai de ce să îţi faci griji, deoarece le ai pe toate chiar în bucătărie.

La ce ne ajută usturoiul?

O foarte mare parte dintre doamnele şi domnişoarele care nu apelează la saloanele de frumuseţe pentru a avea grijă de pielea lor recurg la diferite măşti faciale. Îşi fac singure măştile acasă, deoarece este şi mai ieftin, mai rapid, iar toate ingredientele pe care le folosesc sunt naturale. În acest fel, evită şi reacţiile alergice pe care le poate suferi faţa lor.

Aşadar, dacă şi tu faci parte din această categorie, astăzi este ziua ta norocoasă, deoarece îţi vom prezenta o mască de faţă cu usturoi.

Dacă vrei să scapi de riduri, să le previi şi să ai un ten mult mai tânăr, noi te vom ajuta. Aşadar, haide să începem!

De ce ingrediente este nevoie?

  • 1 linguriţă de miere – mierea, de preferat, trebuie să fie lichidă, pentru a se putea omogeniza cu restul ingredientelor. Totodată, poţi folosi orice fel de miere îţi doreşti.
  • 1 căţel de usturoi – încearcă să foloseşti un căţel de usturoi care să fie cât mai tare şi cât mai natural, deoarece usturoiul care a fost tratat chimic îţi poate face mai mult rău decât bine.
  • 1 lingură de argilă.

Cum se prepară masca de faţă cu usturoi?

Primul pas pentru a face masca de faţă cu usturoi este să începi prin a curăţa căţelul de usturoi. Foloseşte un obiect cu ajutorul căruia să pisezi usturoiul. Prin pisare, usturoiul trebuie să capete consistenţa unui piure de cartofi.

Al doilea pas constă în a adăuga o lingură de miere peste usturoiul pisat şi să amesteci foarte bine. Amestecă totul până în momentul în care totul se va omogeniza.

Când vine vorba de pasul al treilea, trebuie să adaugi şi pudra de argilă. Amestecă şi acum totul foarte bine, până în momentul în care toate ingredientele se leagă între ele şi devin ca un fel de pastă.

Dacă nu ai pudră de argilă în casă, o poţi cumpăra de la farmacii sau de la orice magazin.

Înainte de a aplica masca, trebuie să agiţi masca foarte bine, pentru că argila se va lăsa la fundul vasului. Dacă nu vrei să agiţi, poţi opta pentru varianta în care vei amesteca totul cu lingură sau cu o spatulă de lemn. De cele mai multe ori, pudra de argilă, dar şi argila normală vin însoțite de o spatulă de lemn care se foloseşte tocmai pentru a amesteca întreaga compoziţie.

Apoi, înainte de a aplica pe faţă masca din usturoi, mai trebuie să faci ceva. Pentru ca masca să îşi facă treaba aşa cum trebuie, este nevoie de o curăţare ca la carte. Nu trebuie să cureţi faţa excesiv, deoarece pielea va deveni mult mai sensibilă, iar usturoiul îi poate face rău. Cel mai indicat este să foloseşti apă micelară sau demachiant, iar apoi să foloseşti un gel de curăţare pentru faţă sau, dacă nu vrei să pierzi atât timp, poţi curăţa faţa folosind direct gelul de curăţare…

Aplică masca şi las-o să acţioneze între 20 şi 30 de minute. Apoi, clăteşte faţa cu apă caldă. Pentru fetele care vor un efect mai bun, pot lăsa masca peste noapte, iar dimineaţa să se spele pe faţă.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies