Home Stiri Reacții controversate în jurul câștigătoarei selecției naționale pentru Eurovision 2019

Reacții controversate în jurul câștigătoarei selecției naționale pentru Eurovision 2019

autor Negriu Elena
238 vizualizari

În urma selecției naționale pentru concursul muzical Eurovision 2019, care a avut loc duminică, 17 februarie, ce a fost câștigată de artista Ester Peony, pe numele său real Ester Alexandra Crețu, multe vedete din industria muzicală românească și-au manifestat părerile și reacțiile controversate, deoarece nu sunt de acord cu faptul ca aceasta să reprezinte România la Tel Aviv.

În urma finalei Eurovision România 2019 s-a stârnit un adevărat scandal în jurul câștigătoarei, Ester Peony, foarte multe vedete considerând că piesa acesteia, On a Sunday, a fost una slabă, iar concursul ar fi fost aranjat. Iată câteva dintre reacții:

Elena Cârstea, care în prezent locuiește în Florida, SUA, a declarat revoltată: „Mă bucur că nu sunt în România, ca să vă zic de drag. Dacă nici Laura Bretan nu a putut reprezenta România cu vocea ei minunată, apăi lăsați-vă de muzică. Domnișoara Peony cântă ca pantofii mei. Să fiți de râs și închei cu vorba mea celebră, să nu pierdem nicio ocazie să ne facem de c…t”.

Mirela Vaida, participantă în finala Eurovision România 2019 a ținut să menționeze imediat după încheierea concursului că sistemul de votare nu a funcționat corespunzător: „Dragilor, vă mulțumesc din suflet pentru voturi! Știu că ați fost mulți! Din păcate, nu au mers liniile de votare, cel puțin în cazul meu! Dar nu asta contează acum! Ci faptul că v-am simțit aproape de mine, ca de fiecare dată!”.

Nu doar artiștii și-au exprimat nemulțumirile, ci și o mare parte din publicul care a urmărit selecția. Foarte multe persoane și-au manifestat în mediul virtual părerile negative cu privire la Ester Peony. Favorita publicului și a multor vedete a fost Laura Bretan, câștigătoarea unei ediții a emisiunii Românii au talent, cu piesa Dear Father, compusă de Mihai Alexandru…

După calificarea la Eurovision 2019 care se va ține în Tel Aviv, reprezentanta României, Ester Peony, a declarat fără să se simtă intimidată: „Sincer, n-are de ce să-mi fie teamă, pentru că ştiu că până în mai o să am foarte mult timp de pregătire şi chiar îmi doresc să îmi reprezint ţara cu mândrie şi sigur o să câştigăm”.

Nici Mihai Trăistariu nu a rămas nepăsător, dar, spre deosebire de mulți alții, este de partea câștigătoarei. Acesta s-a retras din competiție după ce a acuzat că acest concurs prezintă anumite nereguli care țin de organizare, iar la momentul respectiv considera că Bella Santiago era favorizată. Acum este mulțumit de rezultat și susține că s-a făcut dreptate: „Dacă mă bucur de ceva în seara asta la Eurovision, mă bucur că juriul internațional a făcut dreptate! Aşa cum am preconizat… Ester a câştigat! Fără pile, fără telefoane, fără impresari, fără wildcard-uri inventate, fără susţinerea sufocantă şi fake a caselor de discuri, fără influenţele morbide şi distructive ale celor 10 fani Eurovision România care au câte 30 de conturi false fiecare. Ester a venit, a cântat, a transmis. Piesa ei era prea faină să nu câştige! Iar cel mai fredonabil refren a luat punctaj mare. Pentru că juriul n-a ţinut cont de «părerea» publicului, public influenţat în toată această perioadă de sutele de conturi false, care apar ca ciupercile fix în perioada Eurovision”. ..

Semifinalele Eurovision 2019 se vor desfășura în datele de 14 și 16 mai, urmând ca finala să aibă loc pe 18 mai, iar concursul se va ține în Tel Aviv, Israel.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies