Home Stiri S-a hotărât: indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate

S-a hotărât: indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate

autor Elena Yvette
544 views 1 minute timp de citit

Uite plafonarea, nu e plafonarea! Se pare că aceasta este replica guvernului. Nu mai există buget pentru indemnizaţii, aşa că s-a hotărât introducerea plafonului de 1800 de euro pe lună, indiferent de venit.

S-a hotărât indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a îndreptat atenţia către indemnizaţiile pentru creşterea copilului. În urmă cu 12 luni, plafonul a fost ridicat, dar s-a hotărât că nu mai există buget pentru aceste indemnizaţii care creşteau peste noapte. La ora actuală, în România există indemnizaţii colosale aflate în plată cu sume între 40.000 şi 160.000 de lei.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3.

În mai puţin de două săptămâni se va adopta o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. S-a constatat că anumite persoane câştigă indemnizaţii necuvenite. Valoarea indemnizaţiei de creştere a copilului reprezintă 85% din venitul părinţilor care plătesc contribuţii la stat…

De la lună la lună cresc aceste sume, pentru că oamenii au prins care e ideea şi încep să facă tot felul de jonglerii”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies