HomeStiri Mondene Scapă de durerile de spate în 2 minute folosind o simplă curea

Scapă de durerile de spate în 2 minute folosind o simplă curea

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 941 views
Scapa de durerile de spate in 2 minute folosind o simpla curea

Durerile de spate sunt o problemă comună care afectează milioane de oameni în fiecare zi. Fie că stai prea mult la birou, faci exerciții fizice intense sau pur și simplu ai o postură incorectă, durerile de spate pot deveni insuportabile. Dar știai că poți scăpa de ele în doar două minute, folosind o simplă curea? Da, ai auzit bine! O curea obișnuită poate deveni un instrument eficient pentru a-ți ameliora durerile de spate rapid și eficient. Iată cum:

1. Alege o Curea Potrivită

Pentru această tehnică, vei avea nevoie de o curea obișnuită, preferabil din piele sau un material robust, care să nu se întindă prea mult. Curea ar trebui să fie suficient de lungă încât să o poți înfășura în jurul corpului.

2. Poziționează Corect Cureaua

Stai în picioare, cu spatele drept și picioarele la lățimea umerilor. Ia cureaua și poziționeaz-o în jurul taliei, exact deasupra șoldurilor. Asigură-te că este bine strânsă, dar nu atât de mult încât să te incomodeze în respirație.

3. Execută Mișcările Corecte

Cu cureaua bine fixată, urmează acești pași simpli:

  1. Flexii Laterale: Ține cureaua strânsă și apleacă-te încet spre dreapta, apoi spre stânga. Repetă această mișcare de 10 ori pe fiecare parte. Aceasta va ajuta la întinderea mușchilor laterali ai spatelui și va reduce tensiunea.
  2. Rotiri ale Trunchiului: Cu mâinile pe șolduri și cureaua strânsă, rotește trunchiul încet spre dreapta și apoi spre stânga. Repetă de 10 ori pe fiecare parte. Aceste rotații vor ajuta la eliberarea tensiunii din zona lombară.
  3. Întinderi ale Spatelui: Stai drept și ridică mâinile deasupra capului, ținând cureaua în mâini. Întinde-te cât de mult poți, ținând cureaua întinsă. Menține poziția timp de 15-20 de secunde, apoi relaxează-te. Repetă de 3 ori. Aceasta întindere ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale și la reducerea durerii.

4. Beneficiile Imediate

Aceste exerciții simple, efectuate cu ajutorul unei curele, pot oferi o ușurare imediată a durerilor de spate. În doar două minute, vei simți cum tensiunea se reduce, iar mobilitatea spatelui tău se îmbunătățește.

De ce Funcționează?

Utilizarea unei curele pentru a stabiliza și ghida mișcările corpului tău ajută la menținerea unei posturi corecte și la întinderea eficientă a mușchilor tensionați. Curea acționează ca un suport care îți amintește să te miști corect și să eviți posturile incorecte care pot agrava durerea….

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed