Selly, pus la punct de către Lucian Mîndruță: „Ipocrizia unui băiat care mai ieri dădea lecții sistemului de învățământ românesc”

Share

Petrecerea pe care Selly a dat-o de ziua sa, încălcând toate regulile impuse pentru împiedicarea răspândirii virusului, este un subiect intens dezbătut zilele acestea. Foarte multe persoane s-au arătat deranjate de atitudinea pe care vloggerul a adoptat-o, printre care s-a numărat și Lucian Mîndruță.

„Dați-mi voie să vin și eu (târziu, e drept) la masa bogată a lui Selly cu câteva observații de marketing. Dacă nu știți evenimentul: vloggerul și entertainerul Selly a dat o petrecere cu prea mulți invitați (din perspectiva legii în vigoare) și la care a cântat Tzancă Uraganu. Un manelist. Cele mai multe comentarii îl critică pentru că și-ar fi trădat rolul sau de model și îndrumător al tinerei generații, precum și pentru ceea ce oamenii văd, ipocrizia unui băiat care mai ieri dădea lecții sistemului de învățământ românesc. Dați-mi voie să vin cu o altă perspectivă.

În primul rând, Tzancă Uraganu e acolo din același motiv pentru care Selly e băgat în seamă: e celebru. În topul trending pe YouTube, azi, Tzancă are două melodii: «E bună rău pe bași» – 700k vizualizări, locul al doilea, după trei zile de la postare, precum și «Ai intrat în viața mea ca într-un cazinou», care are 2,2 milioane de vizualizări într-o săptămână.

Mai jos un pic mai gășiți încă două melodii cu Tzancă. Selly nu e pe-acolo, cel puțin nu în aerul rarefiat al înălțimilor acestei ultime săptămâni. Ce înseamnă asta? Că Tzancă e, în acest moment, oficial, mai tare decât Selly în YouTube. Iar prezența lui la petrecere e, pur și simplu, un simbol al statutului lui Selly. Cum și-a luat Merțan bengos, așa și-a luat și manelist stelar. Selly dă un mesaj. Mai mult, din perspectiva de marketing, e un ajutor în poziționare: Selly a cam isprăvit de cucerit publicul-țintă și se duce spre o audiență mai largă. Pentru asta, manelele și maneliștii sunt un ajutor neprețuit. Ei sunt stăpânii culturali ai acestui popor. Ei fac cifre. Ei vorbesc maselor. Al doilea lucru: petrecerea în pandemie. Ce e neobișnuit aici sau off-brand?

Păi nu era Selly cel revoltat de sistemul de învățământ românesc? Nu sfida el canoanele și cerea profesorilor să iasă din cadrele programei? Cu petrecerea de pandemie, Selly n-a făcut decât să schimbe ministerul. Dacă înainte sfida Ministerul Educației, acum și-a găsit un target mai cool: Ministerul de Interne. Asta e tot, nu e nimic neobișnuit pentru acest personaj. Selly e un produs de marketing, foarte deștept, care livrează mesajele care sunt la modă la un moment dat. Or, azi, sfidarea epidemiei e cel mai de masă sport din România. Vă așteptați ca un lider de opinie să n-o abordeze? Păi ce facem aici, îl lăsăm pe Moș Bittman în față?”, a fost reacția lui Lucian Mîndruță, potrivit wowbiz.ro…

Sursa


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente