Home Stiri Superstiţiile: între mit şi adevăr

Superstiţiile: între mit şi adevăr

autor Elena Yvette
590 vizualizari

Încă din cele mai vechi timpuri, tradiţia populară a fost plină de superstiţii care i-au făcut pe oameni să creadă în aşa-zisele “lucruri rele” care li se pot întâmpla. Te invităm să descoperi adevărul din spatele acestora şi să vezi că, de fapt, totul ţine de tine şi nu de vreun factor extern.

Superstiţii

  • CREZI MULT PREA TARE ÎN ELE

Universul fizic pe care îl cunoaştem funcţionează după anumite legi care îl guvernează. Una dintre ele este celebra lege a Atracţiei Universale sau, pe scurt, “ai grijă ce gândeşti, pentru că ţi se poate întâmpla”. De aceea, faptul că în fiecare zi de 13 a lunii eşti deosebit de atentă la ceea ce se întâmplă în jurul tău, poate atrage după sine anumite întâmplări pe care ţi-ai fi dorit să le eviţi, pur şi simplu pentru că tu crezi în ele. Data viitoare când o pisică neagră îţi taie calea, renunţă la a te mai victimiza şi continuă-ţi drumul ca şi când nimic nu s-a întâmplat. Ai să vezi că, de fapt, toate aceste superstiţii sunt doar simple vorbe, fără vreo valoare reală.

  • LEGĂTURA DINTRE SUPERSTIŢII ŞI DIVINITATE

În urmă cu câteva secole, atunci când tehnologia nu era atât de evoluată, fiecare lucru, bun sau rău, era atribuit unei entităţi superioare, iar întrebările fără răspuns erau considerate semne.

  • OGLINDA ŞI CEI ȘAPTE ANI DE GHINION

În momentul în care oamenii au început procesul de fabricare a oglinzilor, puneau un strat extrem de fin de praf de argint, iar preţul era destul de mare pentru acea perioadă. Din această cauză, a apărut credinţa potrivit căreia trebuia să munceşti timp de şapte ani pentru a o putea înlocui pe cea spartă.

  • PISICA NEAGRĂ ŞI GHINIONUL

În religiile politeiste, exista un zeu căruia îi erau atribuite obiecte sau elemente, de la apă, până la războaie sau foamete. La acea vreme, zeiţa Bast era adesea reprezentată ca fiind o pisică neagră. În momentul în care a apărut creştinismul, preoţii au început să distrugă vechile credinţe şi tot ceea ce avea legătură cu ele. Din această cauză, în Evul Mediu, milioane de pisici negre au fost sacrificate pentru simplul fapt că erau privite ca fiind unelte diabolice…

  • SCARA ADUCĂTOARE DE NENOROCIRI

Legătura dintre scară şi ghinion este una simplă: Sfânta Treime este reprezentată sub forma unui triunghi, iar scara este un triunghi al cărui latură atinge pământul pentru a putea crea obiectul geometric, iar în momentul în care treci pe sub ea se consideră că distrugi Trinitatea.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies