Eliminați edemele

225

Eliminați edemele cu ajutorul unei diete adaptate şi apelând la ajutorul plantelor cu efect depurativ şi diuretic. Un număr prea mare de adipocite îngreunează eliminarea toxinelor. Ca urmare, apar edemele şi problemele venoase. În cele ce urmează, vă prezentăm care sunt metodele cele mai indicate pentru a scăpa de edeme.

Eliminați edemeleEliminați edemele prin respectarea acestor reguli simple: urmăriți înainte de orice, consolidarea sistemului circulator şi reducerea edemelor. Efectuarea exerciţiilor fizice nu poate fi decât benefică, așadar este indicat să faceți și sport. Vă sunt recomandate în special yoga şi mersul pe jos in pas alert, care favorizează returul venos şi au efect tonifiant. Înotul şi gimnastica în apă sunt, de asemenea, utile, graţie presiunii exercitate de apă.

RECOMANDĂRI PRIVIND DIETA

Ca să eliminați edemele, pe lângă exercițiile fizice, este bine să urmați și o dietă, pentru a spori efectele. Așadar, țineți cont de următoarele aspecte:

  • Consumați alimente cât mai puţin sărate cu putinţă, pentru a limita retenţia de apă. Excludeţi felurile de mâncare semipreparate, consumaţi doar ocazional mezeluri, brânzeturi (prea sărate), chipsuri, măsline. Încercați totuși să reduceți pe cât posibil sarea pe care o introduceți în alimentație.
  • Mizaţi pe aportul de proteine, căci au un efect drenant şi menţin masa musculară. Alegeţi carnea slabă (de pui, curcan, bucăţi slabe de vită, peşte) şi ouăle, ca să eliminați edemele.
  • Consumaţi des produse bogate în vitaminele PP (fructe roşii), C (fructe şi legume verzi, galbene, portocalii) şi E (uleiuri vegetale variate, fructe oleaginoase), care protejeaza celulele, retonifică venele şi capilarele. Unele legume sunt bune surse de potasiu, element care favorizează eliminarea surplusului de lichide din corp și care vă ajută să eliminați edemele. Dintre acestea, amintim: spanacul, feniculul, anghinarea, broccoli, ţelina, conopida, sparanghelul, prazul. Pepenii, fructele kiwi, strugurii şi portocalele conţin, de asemenea, potasiu.
  • Produse lactate degresate, în combinaţie cu cereale integrale, sunt și ele bune ca să eliminați edemele. Ambele tipuri de alimente sunt surse excelente de calciu şi magneziu, elemente indispensabile diurezei.
  • Contra retenţiei de apă din ţesuturi şi pentru eliminarea toxinelor, este indispensabil aportul sporit de lichide. Beţi zilnic până la doi litri de apă, ceai verde, infuzii de coacăz negru, de codiţe de cireşe, păpădie.

Atenție la exhaustorii de gust!

Dacă vă confruntaţi adesea cu senzaţia de congestie la nivelul membrelor inferioare şi cu balonarea, de vină ar putea fi tranzitul intestinal lent. Este posibil să nu dispuneţi de un capital enzimatic digestiv suficient sau destul de concentrat pentru a suporta anumite proteine chimice care se adaugă în produsele alimentare.

Fie că este vorba de biscuiţi ori iaurturi, fie de jambon sau alte mezeluri, toate conţin aditivi, care le conferă o textură şi culori mai atractive. În felurile de mâncare semipreparate se regăsesc atât emulsifianţi şi conservanţi, cât şi stabilizatori şi exhaustori de gust…

Dacă nu sunt judicios digerate, aceste molecule se umflă în stomac precum un burete. Apoi trec în sânge, după care în ţesuturile interstiţiale, unde reţin apa. Soluţia este să limitaţi serios (chiar să suprimaţi) aceste tipuri de alimente şi să observaţi cum vă simţiţi, cât din greutate aţi pierdut în felul acesta.

loading...
Articolul precedentCe cred barbatii despre machiaj?
Articolul următorTunsori care te fac sa pari mai slaba

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!