Home / SANATATE / Contraceptie / Cele mai importante metode contraceptive

Cele mai importante metode contraceptive

Contraceptia este cunoscuta ca fiind metoda ce previne producerea sarcinii. Este folositoare femeilor care hotarasc cand sunt pregatite sau doritoare de a avea un copil,reprezentand in perioada fertila cheia impiedicarii unei sarcini nedorite.

contraceptie
Sunt cunoscute diverse metode de contraceptie,fiecare avand avantajele si dezavantajele lor.

Tipuri de metode contraceptive

Pilula contraceptiva, injectiile hormonale cu efect contraceptiv,plasturi hormonali care se fixeaza pe piele si inele vaginale contraceptice fac parte din metodele hormonale.Folosirea acestora dau rezultate foarte bune,opresc productia lunara de celule sexuale feminine,prevenind realizarea sarcinii si totodata pot atenua durerile abdominale,crampele din timpul menstruatiei.

Steriletul face parte din metodele contraceptive intrauterine.Acesta se introduce prin vagin si colul uterin pana la uter.Are rolul de a bloca sperma sa ajunga la ovul si poate opri implantarea ovulului deja fertilizat.Metoda intrauterina este de asemenea foarte benefica si folositoare,avand o eficacitate buna de la 5 pana la 10 ani de la implantarea steriletului.

Prezervativele, capisoanele cervicale,diafragmele prezinta metode de bariera.Asa cum se stie,aceasta metoda nu este la fel de eficace precum celelalte doua metode.Pentru o siguranta crescuta,este indicat luarea unui spermicid care are rolul de a elimina complet spermatozoizii inainte de trecerea acestora de cervix.

Contraceptia prin metoda calendarului nu este indicata decat femeilor care stiu cu siguranta zilele fertile din timpul menstuatiei,acestea aflandu-se dupa examinarea semnelor de fertilitate si a temperaturii corporale in cel putin 2 luni consecutive.Se interzice contactul sexual neprotejat in timpul zilelor fertile din timpul menstuatiei.

Vasectomia sau ligatura chirurgicala a trompelor uterine prezinta modul de contraceptie permanent adresat persoanelor sigure de faptul ca nu mai doresc copii niciodata.Aceste metode de contraceptie foarte rar pot fi ineficiente.

Loading..