Home / SANATATE / SANATATEA SEXUALA / Durerile din timpul actului sexual

Durerile din timpul actului sexual

Durerile din timpul actului sexualMulte dintre femei sufera de dureri in timpul contactului sexual datorita stresului, lubrifierii necorespunzatoare, endometrioza, problemele cervicale, endometrioza sau a chisturilor ovariene, iar daca aceste infectii raman netratate pot duce la infectii si mai grave.

Termenul medical pentru astfel de dureri este sispareunia si este definita ca o durere genitala persistenta si recurenta, poate sa apara inainte, in timpul sau dupa un contact sexual.

Simptomele dispareuniei

Dispareunia se poate manifesta prin:
•  dureri la penetrarea sexuala
•  dureri la orice tip de penetrare, chiar si atunci cand se folosesc tampoane interne
•  dureri doar cu unii parteneri sau in unele conditii
•  dureri dupa contactul sexual
•  dureri in timpul contactului sexual
•  dureri insotite uneori de senzatia de arsura.

Care sunt cauzele durerilor in timpul actului sexual

Vaginism. Aceasta afectiune poate cauza dureri severe, fiind principalul motiv a dispareuniei. Vaginismul se manifesta prin contractii puternice ale muschilor vaginali, si este cauzata in special de frica de a nu fi ranita. In unele cazuri contractiile sunt extrem de dureroase, iar contactul sexual devine imposibil.

[articol „act sexual”]

Endometrioza. Este o afectiune foarte des intalnita ce afecteaza uterul si tesuturile din jurul sau. Aceasta afectiune consta in uterul care se face mult mai tare, mai ales in perioada apropierii ciclului menstrual, iar presiunea penisului partenerului in aceste zone duce adesea la dureri intense.

Chisturi ovariene. Aceasta afectiune poate cauza dureri puternice, iar durerea in timpul contactului sexual poate sa apara atunci cand penisul atinge un ovar pozitionat in mod anormal.

Boala inflamatorie pelvina. Aceasta afectiune este cauzata de diferite infectii, mai ales de cea cu chlamydia. Daca infectia nu este tratata, sunt sanse foarte mari de aparitie a acestei boli. Daca suferi de boala inflamatorie pelvina, tesuturile vaginului devin foarte inflamate, iar presiunea din timpul actului sexual duce adesea la dureri.

Lubrifierea insuficienta. Femeile care nu sunt lubrifiate asa cum trebuie adesea se plang de dureri. Fara lubrifierea necesara, vaginul nu este capabil sa se deschida la marimea sa maxima, fapt ce duce de cele mai multe ori la dureri in timpul contactului. Cele mai importante motive ale acesteia sunt emotiile, oboseala, dezinteresul in sex, preludiul foarte scurt sau menopauza.

Infectii vaginale. Femeile care sufera de herpes sau tricomonas, de foarte multe ori au parte de  dureri in timpul contactului sexual, insa nu trebuiesc uitate nici infectiile urinare.

Vodafone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi facuta publica. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>