HomeSANATATEsanatatea intima Durerile din timpul actului sexual

Durerile din timpul actului sexual

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Durerile-din-timpul-actului-sexual.jpg

Multe dintre femei sufera de dureri in timpul contactului sexual din cauza stresului, a lubrifierii necorespunzatoare, endometrioza, problemele cervicale, endometrioza sau a chisturilor ovariene, iar daca aceste infectii raman netratate, pot duce la infectii si mai grave.

Durerile din timpul actului sexual

Termenul medical pentru astfel de dureri este dispareunia si este definita ca o durere genitala persistenta si recurenta, poate aparea inainte, in timpul sau dupa un contact sexual.

Simptomele dispareuniei

Dispareunia se poate manifesta prin:
•  dureri la penetrarea sexuala;
•  dureri la orice tip de penetrare, chiar si atunci cand se folosesc tampoane interne;
•  dureri doar cu unii parteneri sau in unele conditii;
•  dureri dupa contactul sexual;
•  dureri in timpul contactului sexual;
•  dureri insotite uneori de senzatia de arsura.

Care sunt cauzele durerilor in timpul actului sexual

Vaginism. Aceasta afectiune poate cauza dureri severe, fiind principalul motiv a dispareuniei. Vaginismul se manifesta prin contractii puternice ale muschilor vaginali; aceasta afectiune este cauzata in special de frica de a nu fi ranita. In unele cazuri, contractiile sunt extrem de dureroase, iar contactul sexual devine imposibil.

Endometrioza. Este o afectiune foarte des intalnita ce afecteaza uterul si tesuturile din jurul sau. Aceasta afectiune consta in uterul care se face mult mai tare, mai ales in perioada apropierii ciclului menstrual, iar presiunea penisului partenerului in aceste zone duce adesea la dureri intense.

Chisturi ovariene. Aceasta afectiune poate cauza dureri puternice, iar durerea in timpul contactului sexual poate aparea atunci cand penisul atinge un ovar pozitionat in mod anormal.

Boala inflamatorie pelvina. Aceasta afectiune este cauzata de diferite infectii, mai ales de cea cu chlamydia. Daca infectia nu este tratata, sunt sanse foarte mari de aparitie a acestei boli. Daca suferi de boala inflamatorie pelvina, tesuturile vaginului devin foarte inflamate, iar presiunea din timpul actului sexual duce adesea la dureri.

Lubrifierea insuficienta. Femeile care nu sunt lubrifiate asa cum trebuie, se plang adesea de dureri. Fara lubrifierea necesara, vaginul nu este capabil sa se deschida la marimea sa maxima, fapt ce duce de cele mai multe ori la dureri in timpul contactului. Cele mai importante motive ale acesteia sunt emotiile, oboseala, dezinteresul in sex, preludiul foarte scurt sau menopauza…

Infectii vaginale. Femeile care sufera de herpes sau tricomonas, au parte de foarte multe ori de dureri in timpul contactului sexual, insa nu trebuie uitate nici infectiile urinare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed