Cum alegi parfumurile în funcție de anotimp

Share

Parfumul reprezintă o notă distinctivă a fiecărei persoane. Atunci când folosim un anumit tip de parfum o perioadă îndelungată, el devine nota noastră personală, un fel de „amprentă” olfactivă care ne reprezintă. Fiecare anotimp are caracteristici specifice, iar aromele parfumurilor sunt împărțite și în funcție de acest aspect. Anotimpul influențează alegerea parfumului și este considerat un factor decisiv în ceea ce privește clasificarea acestora, deoarece căldura determină evaporarea mai rapidă a esențelor, pe când frigul inhibă intensitatea lor.

parfumuri

Pe baza unor criterii putem alege parfumul care să ni se potrivească în funcție de anotimp, dar care, în același timp, să miroasă divin și să ne regăsim în simbolistica sa. Iată care sunt factorii care ne ajută să alegem corect și cu grijă parfumul în funcție de sezon, încât să fie adaptat vremii, dar și personalității noastre:

  • Parfumurile specifice primăverii emană o prospețime deosebită oferită îndeosebi de arome precum cele de busuioc, flori de portocal, mentă.
  • Parfumurile destinate verii sunt florale, delicate, fresh, subtile, nu „îneacă” prin esențele lor; astfel de arome implică utilizarea iasomiei, bergamontei, trandafirului. Un singur puf este îndeajuns pentru a face impresie, deoarece vara nu se recomandă folosirea în exces a parfumurilor.
  • Parfumurile adecvate toamnei trebuie să fie în concordanță cu temperaturile mai scăzute, așadar sunt mai intense, cu esențe lemnoase, precum cele pe bază de lemn de santal, paciuli, vetiver, licheni, chihlimbar.
  • Parfumurile corespunzătoare iernii sunt cele puternice, cu miresme pătrunzătoare, de exemplu combinațiile axate pe arome orientale, mirodenii, scorțișoară, vanilie.

Un exemplu de parfum potrivit verii este Jean Paul Gaultier – Scandal, lansat în iunie 2017, a cărui mireasmă seducătoare este, în timpul zilei, de miere în amestec cu gardenia și portocală roșie, iar pe timpul nopții, de miere amestecată cu paciuli; acest parfum iese din tipare prin notele moderne și elegante, care definesc femeia dinamică, stilată și senzuală, aspect sugerat și de sticla transparentă ce are drept elemente distinctive pe capac picioarele unei femei. Acest parfum este primul realizat în colaborare cu cei de la compania Puig, renunțându-se la edițiile limitate, dar păstrându-se totodată caracteristicile principale care definesc gama Gaultier. Rezultatul asocierii de succes este acest parfum festiv, sexy, amuzant și aromatic…

Parfumurile reprezintă o idee excelentă de cadou, dar totodată și o modalitate de a răsfăța simțurile, de a experimenta combinații de esențe nemaiîntâlnite, arome îmbinate deosebit care spun multe despre personalitatea fiecărei femei, accentuându-i frumusețea, feminitatea și eleganța, dar și caracterul puternic.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news