HomeBronz perfect Cum alegem un autobronzant bun

Cum alegem un autobronzant bun

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
autobronzant

Autobronzant… v-am atras atenția? Așa credeam și noi.

Ar fi bine să încercați mai multe tipuri de autobronzant, pentru a vedea care vi se potrivește și care arată cel mai bine.

Cine nu își dorește o piele arămie, bronzată, dar sănătoasă? Dacă vreți să mergeți la un salon specializat, riscați să vă îmbolnăviți atât dumneavoastră, cât și pielea. Expunerea prea îndelungată la soare vă poate afecta pielea în aceeași măsură, ambele metode fiind interzise și nesănătoase pentru piele.

Cum ne alegem un autobronzant bun?

Există extrem de multe tipuri de autobronzant, foarte multe companii care comercializează acest tip de produs cosmetic. Nu vă lăsați păcălite de prețul prea mic al unor autobronzante, ci fiți atente la marcă și la ingredientele pe care le conțin!

Dacă doriți să vă cumpărați un autobronzant, dar nu știți pe care, nu este nicio problemă. Vă vom ajuta noi. Iată tot ce trebuie să știți despre cum alegeți un autobronzant bun!

Primul pas în alegerea unui autobronzant bun este să începeți chiar cu tenul vostru. Iată regulile principale:

 • Tenul uscat are nevoie de un autobronzant cremă, textură ce va și hidrata pielea;
 • Tenul gras are nevoie de un autobronzant pudră;
 • Tenul normal are nevoie tot de un autobronzant pudră.

Pentru a nu face nicio greșeală și a nu arăta la final mai închisă la culoare decât ar trebui, când vă cumpărați un autobronzant, luați-l cu o nuanță, maximum două, mai închis.

Uite câteva ponturi mici, dar de efect:

 1. Pielea va arăta mult mai bine dacă va fi dată cu un autobronzant de nuanța piersicii, a mierii sau chiar roz;
 2. Pielea măslinie va arăta foarte bine dacă se folosește un autobronzant de culoarea pielii;
 3. Pielea mai închisă la culoare arată foarte bine dată cu un autobronzant de culoare mai închisă.

Dacă îți este greu să găsești nuanța potrivită pentru autobronzant, orientează-te după nuanța pudrei sau a fondului de ten.

Pentru a vă asigura că autobronzantul are culoarea, iar rezultatul final este cel pe care vi-l doriți, dați-vă înainte cu el. „Blenduiți” autobronzantul, așteptați câteva ore și, dacă se așază așa cum vă doriți și vă place cum arată, atunci, pe acela trebuie să îl cumpărați.

Pentru a vă ajuta să alegeți un autobronzant bun, iată un top 10!

 1. Mayam DHA natural

Este un autobronzant care se recomandă persoanelor cu o piele sensibilă, piele ce nu reacționează prea bine la agenții chimici din care sunt făcute produsele cosmetice. Acest autobronzant este creat printr-o formulă naturală care se bazează pe mai multe surse vegetale.

Ingredientele sunt rapița și grâul.

 1. Tropez Self Tan Untinted Bronzing Mousse

Acest autobronzant prelungește și intensifică bronzul obținut în mod natural. Se aplică foarte ușor datorită pulverizatorului, dar și formulei spumoase pe care o are.

Hrănește și hidratează pielea și nu provoacă iritații. Pigmentul rezistă aproximativ zece zile, iar procesul durează patru-cinci ore.

 1. Lirene Body Arabica

Oferă un aspect natural și curat, fără ca pielea să pară prea încărcată. Are un miros ușor și plăcut de cafea, nici nu se întinde și nici nu lasă urme. Este obținut din cacao, cafea și unt de shea.

 1. Dermacol Perfect Body Makeup

Acest autobronzant este folosit pentru picioare. Are o formulă cu acționează imediat, dar este și rezistentă la apă.

Avantajele acestui autobronzant sunt faptul că ajută nuanța pielii să se uniformizeze, o catifelează și o face să fie strălucitoare.

Conține vitamina E și panthenol, care ajută la hrănirea și regenerarea pielii.

 1. Biosearth Sun

Este un autobronzant creat pe bază de elemente naturale. Oferă o luminozitate și un bronz cu un aspect natural imediat.

Ingredientele folosite sunt: sucul de aloe vera, uleiul de imortele, dar și extractul de ceai verde.

Produsul este bogat în ingrediente care sunt antioxidante, 100% vegane și se absoarbe foarte ușor de către piele, având o textură non-grasă.

 1. Rimmel Sun Shimmer Golden Tan

Acest autobronzant este tot pentru picioare, dând o culoare perfectă și un aspect de bronz natural. Luminozitatea pielii este dată de particulele aurii din compoziția acestui autobronzant, autobronzant care se întinde foarte bine pe piele.

 1. Bottega Verde gel henna

Este un alt autobronzant vegan și poate fi folosit pe întreaga suprafață a corpului. Se recomandă mai ales persoanelor care au deja pielea bronzată și care doresc să își mențină bronzul sau doresc să îl mai închidă puțin.

Tegumentul nu va fi lipicios la atingere, deoarece textura autobronzantului este una non-uleioasă. Ingredientele pe care le conține sunt henna și extractul de morcov, ingrediente ce oferă un miros plăcut, dar și o pigmentare intensă.

Dezavantajul acestui autobronzant este legat de faptul că nu are protecție solară, așa că nu se recomandă dacă decideți să vă expuneți la soare.

 1. Spuma Advanced Pro Formula

Este al optulea autobronzant din lista noastră și are o formulă diferită de aplicare. Autobronzantul trebuie folosit după ce pielea este exfoliată și hidratată, iar textura spumoasă pe care o are ajută îl să se întindă foarte ușor.

După aproximativ o oră, perioadă în care trebuie lăsat pe piele să acționeze, trebuie să vă spălați, pentru a înlătura excesul de autobronzant.

În cazul în care îți dorești un bronz de intensitate medie, trebuie să lași autobronzantul să acționeze pentru două ore. Dacă vrei ca bronzul să aibă un aspect intens, trebui să îl lași timp de trei ore.

 1. Tanning Mist Develor-Dark

Acest autobronzant îți garantează un bronz de calitate foarte bună, dar și complet. Se adaptează la orice tip de epidermă și scoate la iveală bronzul natural și uniform, acel bronz pe care toate doamnele și domnișoarele ni-l dorim.

Dacă doriți ca autobronzantul să aibă un efect mult mai intens, trebuie să îl aplicați dimineața, după ce faceți duș și vă exfoliați pielea în mod corespunzător.

 1. Clarins Sun Self-Tanners

Ultimul nostru autobronzant prezentat are o textură de gel, se aplică ușor și nici nu afectează porii, deoarece are o consistență non-grasă.

Are un efect imediat, se usucă repede și poți lua tricoul alb peste imediat, fără a-l murdări. Conține aloe vera și va hidrata pielea…

V-am convins? Ce mai așteptați?

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed