Cum sa-ti decolorezi parul acasa


679

Nu e nevoie sa mergi la un salon pentru a-ti decolora parul. Poti face asta chiar la tine acasa si poti obtine aceleasi rezultate. Trebuie doar sa inveti cum sa-ti decolorezi parul acasa in cele mai bune conditii.

Cum sa-ti decolorezi parul acasa

Astazi va vom ajuta sa inveti cum sa-ti decolorezi parul acasa. Trebuie doar sa cititi cu atentie articolul nostru despre decolorarea parului.

Decolorarea parului acasa este un proces ce dureaza si necesita o anumita pregatire, mai ales daca parul tau natural este castaniu inchis sau brunet. Inainte de a incepe procesul de decolorare, trebuie sa te asiguri ca ai produsele necesare: balsam de par, tratamente pentru repararea firului de par, decolorant albastru, crema decoloranta, nuantator, perie de vopsit, manusi si o punga de plastic.

Cum sa-ti decolorezi parul acasa:

Pasul 1
Saptamanile sau chiar lunile dinaintea decolorarii sunt importante. Trebuie sa iti ingrijesti parul mai mult decat de obicei. Nu ar trebui sa te vopsesti in acea perioada si ar fi bine sa aplici balsamuri si masti de par de cate ori e posibil.

Pasul 2
Cand esti gata sa incepi decolorarea parului, trebuie sa folosesti neaparat decolorant albastru cumparat din saloane profesionale si o crema decoloranta care ajuta inalbitorul sa actioneze asupra parului. Decolorantul albastru este cel mai bun produs, indiferent de marca. Acesta te ajuta sa scapi de nuantele de oranj pe care le capata parul tau dupa decolorare.

Pasul 3
Imparte parul in cat mai multe suvite, amesteca decolorantul cu crema decoloranta confrom instructiunilor si aplica amestecul pe par cu o pensula de vopsit. Nu incepe de la radacini, pentru ca acestea se decoloreaza cel mai repede. Radacinile ar trebui decolorate la final.

Aplica o cantitate generoasa de decolorant pe tot parul evitand sa te patezi, pune-ti o punga de plastic pe cap si lasa sa actioneze 50 minute. Nu uita: dupa 35 minute scoate-ti punga de pe cap si aplica decolorantul de radacinile parului.

Pasul 4
Dupa ce a trecut timpul de actionare a decolorantului, spala-ti parul cu atentie si aplica un balsam sau o masca de par pentru a-l proteja de degradare.

Pasul 5
Acum parul tau are probabil o nuanta de oranj. Pentru a obtine nuanta de blond pe care o doresti, trebuie sa astepti cel putin doua zile. Apoi, poti repeta procesul de decolorare prezentat anterior. Cand parul tau capata culoarea bananei, poti aplica nuantatorul care iti place…

Nu uita ca prea mult decolorant iti poate degrada parul, asa ca foloseste produse de ingrjire a parului de calitate, pentru a-i reda sanatatea.

loading...