Home FRUMUSETECoafuri Tratament pentru păr și scalp cu unt de shea

Tratament pentru păr și scalp cu unt de shea

autor Elena Yvette
1,1K views

Untul de shea este extras dintr-un nuc originar din Africa. Oamenii l-au folosit de secole pentru a vindeca boli ale pielii şi poate ajuta părul să arate şi să se simtă sănătos. Dacă aveţi părul uscat, deteriorat, încercaţi acest tratament care ajută la vindecarea părului.

Tratament pentru păr şi scalp cu unt de shea

Beneficii pentru păr

Acest ulei de nucă este bogat în vitaminele A şi E, pentru a hidrata şi netezi firul de păr. Produsul se absoarbe repede în scalp, deci nu va lăsa pielea capului uleioasă. Mulţi oameni care suferă de scalp uscat, dermatită, eczeme şi psoriazis găsesc o alinare în acest unt bogat şi cremos. Dacă folosiţi des placa de păr sau uscătorul, următorul tratament va ajuta la regenerarea părului, făcându-l mai lucios şi mai neted.

Ingrendiente

  • O lingură de unt de shea
  • O lingură de ulei de măsline sau de migdale dulci
  • O lingură de miere
  • Un ou

Instrucţiuni

  1. Spălaţi părul pentru a îndepărta praful sau excesul de ulei care blochează canalele firelor de păr.
  2. Uscaţi cu un prosop, dar nu complet.
  3. Bateţi oul. Adăugaţi restul de ingrendiente şi amestecaţi bine.
  4. Folosiţi degetele pentru a aplica pe părul umed.
  5. Lăsaţi tratamentul să lucreze 30 de minute înainte de clătire. Puteţi lăsa mai mult sau peste noapte dacă părul este foarte deteriorat sau foarte uscat.
  6. Clătiţi bine şi folosiţi un şampon delicat pentru a îndepărta tratamentul. Un şampon bun este Bumble and Bumble Gentle Shampoo. Să nu folosiţi balsam…

Puteţi modifica reţeta în funcţie de tipul părului. Dacă aveţi păr gras, folosiţi mai puţin ulei de măsline sau de migdale. Dacă aveţi păr uscat, folosiţi un pic mai mult ulei. Puteţi adăuga şi ulei esenţial dacă doriţi, dar parfumul tratamentului va dispărea după ce clătiţi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed