Home Masti pentru piele facute acasa

Masti pentru piele facute acasa

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/02/Masti-pentru-piele-facute-acasa.jpg

Vom discuta despre sanatatea pielii tale, despre retetele pe care le poti folosi incat sa ai mereu o piele sanatoasa si revitalizata.

Masti pentru piele facute acasa

Cea mai expusa parte a pielii este pielea fetei. Este foarte sensibila la poluarea mediului si a variatelor schimbari de temperatura. Este esential sa protejezi si sa ingrijesti pielea, altfel deteriorarea va fi ireversibila. Sa vorbim despre niste reguli de baza, care pot ajuta la sanatatea si stralucirea pielii.

Ingrijirea fundamentala a pielii

Ingrijirea fundamentala a pielii poate include curatarea, tonifierea si hidratarea zilnica, specifice tenului tau. Nu este doar igiena, ci si o rutina de ingrijire a pielii, care va ajuta la un aspect perfect al pielii. Se recomanda sa folosesti doar produse fara alcool pe fata.

Protectie solara

Pielea, chiar si cele mai adanci straturi, poate fi deteriorata de soare si de razele UVA/UVB. Este important sa folosesti protectie solara oriunde ai trai. Chiar si cand afara este innorat, razele de soare pot penetra straturile adanci ale pielii, inaintand procesul de imbatranire si provocand aparitia unor pete inestetice.

Se recomanda sa aplici protectie solara de doua ori pe zi. Exista doua tipuri de protectie solara: protectie fizica si protectie chimica.
Poti alege una care sa se potriveasca pielii tale si care sa corespunda nevoilor acesteia. Adesea, fondul de ten sau pudra faciala contin protectie fizica; de obicei, aceasta este de ajuns. Protectia solara nu doar iti apara pielea de pete, ci incetineste si procesul de imbatranire. Poti creste protectia solara printr-o alimentatie sanatoasa: prin consumul de fructe proaspete si legume bogate in vitamine si antioxidanti.

Exfoliaza pielea regulat

Exfolierea este o necesitate pentru pielea frumoasa, sanatoasa si stralucitoare. Aceasta ajuta la indepartarea celulelor moarte improspatarea si netezirea pielii. Se recomanda sa exfoliezi pielea fetei cel putin o data pe saptamana, dar exista produse de acest gen pe care le poti folosi in fiecare zi. Incearca asta: amesteca o lingura de zahar fin si doua linguri de ulei de masline extravirgin. Maseaza fata cu acesta, fara sa fii prea dura! Spala la final si clateste fata cu apa rece.

Masti de fata in functie de tipul tenului

Fetele care au acnee au preocupari diferite fata de femeile cu pielea uscata. De aceea, este important sa alegi o masca de fata adecvata tipului tau de ten.

Retete pentru pielea uscata:

Galbenusul si uleiul de masline sunt minunate pentru pielea uscata. Amesteca o lingura de ulei de masline cu un galbenus, aplica pe fata pentru cinci-zece minute, spala cu apa calda, apoi clateste cu apa rece. Pielea ta va fi mai delicata si hranita.

Mierea si laptele creeaza o masca benefica pentru tenul normal sau uscat. Amesteca trei linguri de lapte cu o lingurita de miere si aplica pe fata folosind un disc de bumbac. Asteapta putin si apoi clateste. Nu astepta pana se usuca complet, pentru ca poate fi daunator pentru piele. Poti reaplica amestecul de vreo doua ori. De asemenea, evita sa folosesti miere, daca ai pielea sensibila.

Retete pentru tenul gras:

Pielea grasa si predispusa la acnee are nevoie de tratamente diferite. Mastile cu noroi si argila sunt benefice pentru tenul gras.

Amesteca o lingurita de argila alba cu un albus si o lingura de ulei de jojoba. Aplica amestecul pe piele pentru 10-15 minute, apoi clateste cu apa calduta, apoi cu apa rece.

Retete pentru ten normal:

Uleiul de masline cu fulgii de ovaz constituie o masca faciala minunata pentru tenul normal, dar si pentru cel uscat. Amesteca doua linguri de fulgi de ovaz cu putina apa calda si asteapta pana se omogenizeaza. Adauga doua linguri de ulei de masline. Aplica masca pe fata pentru 10-15 minute si apoi exfoliaza.

Daca apare un cos, poti scapa de el fara sa-l storci: aplica o picatura de ulei de arbore de ceai direct pe cos inainte de a merge la culcare.

Un alt sfat este sa masezi  fata cu ulei de cocos (sau ulei de masline, ulei de avocado sau de migdale dulci) cu cateva minute inainte de culcare. Va ajuta la imbunatatirea circulatiei si, deoarece este bogat in vitamine, uleiul de cocos va hidrata pielea si o va hrani.

Detoxifiaza si hraneste pielea

Pielea deshidratata se poate lasa; intregul tau corp are nevoie de hidratare. Se recomanda sa bei minimum opt pahare de apa pe zi, care ajuta la detoxifierea si hidratarea naturala a sistemului. Pentru o piele mai sanatoasa, este important sa o hranesti. Poti face asta asimiland vitamine si minerale prin consumul de fructe si legume proaspete in fiecare zi.

Evita alcoolul si fumatul

Cand o persoana este dependenta de aceste obiceiuri rele, este foarte greu sa mai gaseasca o cale de iesire. Alcoolul si tigarile infuzeaza toxine in organism, care isi exteriorizeaza efectul prin piele. Din cauza lipsei de nutrienti si oxigen, radicalii daunatori deterioreaza fibrele elastice si colagenul din piele si apar ridurile premature. De asemenea, fumatul cauzeaza aparitia liniilor fine si a ridurilor in jurul gurii…

Controleaza stresul

Mintea stresata poate crea diferite boli, dar isi poate arata efectele si asupra pielii. Stresul poate da sensibilitate pielii si favorizeaza aparitia altor probleme ale acesteia, dar si imbatranirea prematura. Incearca sa fi optimista si pozitiva, razi mai mult, ia parte la activitati placute. Poti incerca sa te relaxezi si sa meditezi, sa iei cursuri de yoga si exercitii fizice după cum arată cercetările webmd.com. Toate acestea te pot ajuta in controlarea stresului si, astfel, poti obtine o piele mai placuta.

Citește și: Greseli care te fac sa pari mai batrana

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate