Remedii care ajută la eliminarea grăsimilor

Share

Remediile care ajută la eliminarea grăsimilor şi a reziduurilor metabolice acţionează pozitiv la nivelui edemelor şi al sistemului circulator. Sunt perfecte pentru a reduce senzaţia de picioare grele. În cele ce urmează, vă invităm să descoperiți cum puteți elimina grăsimile de pe picioare prin diferite tratamente care au un efect pozitiv asupra organismului dvs. 

Remedii care ajută la eliminarea grăsimilor

Apelați la remedii care ajută la eliminarea grăsimilor atunci când doriți să scăpați de senzația de picioare obosite și de celulită cu ajutorul unor tratamente naturiste precum cele pe care vi le sugerăm în continuare. În plus, aceste trucuri naturiste ne ajută să ne și relaxăm picioarele, după ce am stat mult în poziție verticală, am mers pe jos sau am stat vreme îndelungată pe scaun la birou.

COCKTAIL DE ULEIURI ESENŢIALE

Aceste remedii care ajută la eliminarea grăsimilor de pe picioare au efect dacă respectați întocmai pașii. Masaţi-vă în fiecare seară gleznele şi gambele cu un amestec de 50 ml ulei de măsline (sau de migdale dulci), 40 de picături de ulei esenţial de ienupăr şi zece picături de ulei esenţial de rozmarin. Acest tratament este indicat mai ales în zilele caniculare ori după ce aţi mers mult pe jos și aveți picioarele obosite. Alte uleiuri esenţiale la care puteţi apela pentru a retonifia sistemul venos, a hrăni epiderma și a favoriza eliminarea apei din ţesuturi, sunt: geranium, lămâie, chiparos.

GELURI care ajută la eliminarea grăsimilor

Folosiţi în aplicaţii locale remedii care ajută la eliminarea grăsimilor și vă recomandăm să aveți în vedere gelurile ce au în compoziţie extracte din viţă-de-vie roşie, castan de India, chiparos. Acestea reduc senzaţia de picioare grele, favorizează eliminarea surplusului de lichide din ţesuturi şi ameliorează calitatea pielii. Apelaţi la ajutorul lor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, după duş, pentru a pătrunde mai uşor în piele. Nu vă spălaţi pe trup cu apă prea caldă, ci alternaţi apa la temperatura corpului cu apă aproape rece, pentru a stimula circulaţia sangvină.

COMPRESE CU EFECT RELAXANT

Zdrobiţi zece conuri de molid uscate şi zece fructe de ienupăr. Puneţi-le într-o sticlă, adăugaţi coaja rasă de la o lămâie şi turnaţi o jumătate de litru de alcool tare. Lăsaţi la macerat zece zile, agitând zilnic recipientul. Filtraţi, apoi adăugaţi 50 de picături de ulei esenţial de chiparos şi 50 de picături de ulei esenţial de lămâie. Agitaţi bine. Compresele aplicate timp de zece minute cu acest preparat reduc infiamaţiile gambelor şi gleznelor.

TRATAMENT CU CASTAN SĂLBATIC

Unele remedii care ajută la eliminarea grăsimilor sunt preparate pe bază de castan sălbatic și au un efect de protecție a capilarelor, contribuie la accelerarea microcirculaţiei la nivel dermic şi la eliminarea depunerilor de grăsimi. Se pot cumpăra de la orice plafar extracte de acest gen (creme, geluri, loţiuni) care sunt recomandate în cazuri de obezitate, celulită şi vergeturi. Se pot folosi şi cataplasmele şi împachetările cu pulbere de castane amestecată cu apă călduţă…

BĂI RELAXANTE

Băile au și ele un efect de relaxare și sporire a circulației sangvine, ceea ce ajută la eliminarea grăsimilor. Când avem picioarele umflate sau înghețate, au funcțiile îngreunate, de aceea este bine să facem anumite băi. De exemplu, baia cu infuzie de soc are un efect rapid de a dezumfla picioarele obosite. Adăugați cinci lingurițe din soc mărunțit peste un litru de apă fiartă și lăsați să se infuzeze timp de 15 minute, apoi turnați-o într-un lighean și mai adăugați puțină apă și relaxați-vă picioarele în această apă cu infuzie de soc și masați ușor.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news