HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Scapă de celulită prin masaj

Scapă de celulită prin masaj

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 865 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Scapă-de-celulită-prin-masaj.jpg

Scapă de celulită prin masaj si tehnici de masaj anticelulitic. Masajul anticelulitic este printre cele mai indicate modalități de îndepărtare a celulitei, căci are un nivel foarte ridicat de eficiență, iar pe lângă acest aspect, este și relaxant.

Scapă de celulită prin masaj, deoarece acesta reprezintă o ocazie excelentă prin care poți dobândi fizicul dorit.

Tehnici de masaj anticelulitic

Periajul uscat

Scapă de celulită prin masaj, cu ajutorul tehnicii periajului uscat. Acesta favorizează schimburile metabolice la nivelul pielii, activează circulaţia şi permite mobilizarea reziduurilor din ţesuturi. Se pot utiliza perii sau mănuşi din păr natural. Acestea trebuie să fie moi, pentru a nu zgâria. Este exclusa utilizarea periilor din nylon, deoarece nu sunt benefice. Sensibilitatea pielii dictează singură forţa apăsării: ea trebuie să se înroşească, dar nu să se irite.

Tehnica periajului

Începe masajul de la vârful picioarelor (tălpi, degete, glezne), urcând după aceea cu mişcări circulare către coapse. Insistă asupra părților laterale ale coapselor şi feselor. Apoi perie braţele de la degete spre umăr (insistând asupra coatelor), după care treci la ceafă şi torace (evită sânii şi mameloanele); coboară apoi către stomac şi abdomen cu mişcări uşoare, circulare. Încheie cu un duş rece.

Regulile masajului

– Stomac şi abdomen
Aplică puțină cremă în zona stomacului şi efectuează mişcări circulare, de jos în sus, spre torace şi umeri, până la absorbirea totală a cremei. Fă același lucru și la nivelul abdomenului.

– Picioare şi fese
Aplică o cremă pe gleznă. Cu mişcări circulare, urcă încet către genunchi, insistând asupra zonelor cu retenţie de apă. Apoi aplică niște cremă pe fese, efectuând aceleaşi mişcări circulare. Coboară după aceea încet spre coapse, insistând asupra părților externe ale acestora.

Drenajul limfatic

Scapă de celulită prin masaj sub forma drenajului limfatic. După sânge, limfa este cel de-al doilea lichid intestinal foarte important din organism. Acest lichid trece prin glandele limfatice și circulă prin toate celulele (spre deosebire de sânge, care circulă doar prin vasele sanguine), oferindu-le nutrienții necesari și eliminând toxinele. Drenajul limfatic este un masaj în profunzime prin care se reactivează circulaţia limfatică, facilitând resorbirea lichidelor din spaţiile dintre celule şi a deşeurilor metabolice din ţesuturi.

Drenajul limfatic se efectuează prin exercitarea unor presiuni asupra pielii cu palmele şi cu vârfurile degetelor, cu mişcări profunde şi lente; se procedează în acest mod deoarece ritmul circulaţiei limfatice este mai lent decât cel al circulaţiei sangvine.

Masajul începe din zona inferioară a abdomenului, coborând pe faţa anterioară a piciorului, se trece la zona de sub genunchi şi apoi se ajunge la gleznă. După aceea, se masează partea posterioară a picioarelor, pornind de la fese şi coborând către călcâie. Masajul se reia de jos în sus…

Scapă de celulită prin masajul specific drenajului limfatic, ce stimulează circulația venoasă și limfatică, ceea ce duce și la menținerea unei circulații sănătoase. Alte efecte importante ale acestui tip de masaj, sunt: prevenirea varicelor și a tromboflebitei, detoxifierea organismului, înlăturarea obezității și a edemelor post-operatorii, în tratamentul limfedemelor..

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed