HomeFRUMUSETECosmetica Cand poate fi daunator machiajul?

Cand poate fi daunator machiajul?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
machiajul in Cosmetica

Ar trebui tras un semnal de alarma asupra faptului ca machiajul si produsele cosmetice pentru ochi, dar si lentilele de contact pot fi cu adevarat periculoase pentru persoanele cu pielea sensibila.

machiajul

Iata cateva afectiuni care pot aparea in urma utilizarii machiajelor:

-infectii;
-lacrimarea ochilor;
-uscarea ochilor;
-dermatita alergica;
-inflamatie;
-traumatisme la nivelul ochilor.

Insa, cea mai grava problema ce are legatura cu machiajul ochilor presupune diferite afectiuni ale corneei, care pot aparea dupa utilizarea unor cosmetice. Rimelul de ochi, dar si creionul sunt capabile sa zgarie corneea, uneori exista sanse ca aceasta sa se infecteze si sa duca la ulcer cornean, care la randul lui duce la orbire insa oricare leziune a corneei este foarte dureroasa.

Produsele cosmetice de machiaj contin substante care au menirea impiedicarii aparitiei bacteriilor, dar, in inele situatii, acestea inca se pot dezvolta dupa utilizare, iar afectiunea care se intalneste cel mai des este conjunctivita.

Precautie
Cei care poarta lentile de contact au mai multe sanse sa isi zgaraie corneea, in cazul in care lentilele de contact nu sunt perfecte sau daca reusesc sa ajunga diverse substante sub lentila. De asemenea, acestea se pot contamina cu diferite gunoaie, resturi, uleiuri sau bacterii ce se regasesc in unele produse de machiaj.

Lentilele de contact se aplica inaintea aplicarii machiajului si se scot inaintea demachierii, iar mainile trebuie spalate inainte ca lentilele sa fie atinse, dupa care se aplica putin machiaj aproape de interiorul ochilor. Sunt recomandate produsele cosmetice noi, asa ca ar trebui schimbate o data la patru luni…

Exista si cazuri in care cineva s-a lovit la ochi in timpul machierii, iar o astfel de persoana ar trebui sa apeleze cat mai repede cu putinta la serviciile unui specialist, deoarece si cea mai mica „lovitura” se poate agrava daca nu este ingrijita. Produsele cosmetice se testeaza pentru detectarea unor eventuale bacterii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed