HomeMachiaj Ce trebuie sa conțină trusa de machiaj

Ce trebuie sa conțină trusa de machiaj

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
trusa de machiaj

Trusa de machiaj este cea mai bună prietenă a femeilor. Indiferent dacă sunteți începătoare sau vă machiați de ceva timp, este bine să știți ce trebuie să conțină o trusă de machiaj completă.

trusa de machiaj

De asemenea, este bine ca trusa de machiaj să o aveți și cu voi, în geantă, într-o variantă mai mică, pentru că nu se știe niciodată ce mici retușări veți fi nevoite să faceți.

Așadar, doamnelor și domnișoarelor, fiți atente la ce trebuie să conțină trusa de machiaj și completați-o, dacă nu aveți tot ceea ce urmează!

Ce este trusa de machiaj?

Trusa de machiaj este acea gentuță mai mică sau mai mare, gentuță pe care orice fată o îndrăgește și pe care o folosește ori de câte ori este nevoie.

Trusa de machiaj vă scoate din anonimat cât ați spune pește, dar vă și ajută să faceți un machiaj de la zero sau să îl retușați pe cel deja existent, în doar câteva minute.

Nu trebuie să luați la voi zeci de produse pentru a putea rezolva orice mică imperfecțiune, ci doar strictul necesar. Așa că, iată toate cosmeticele de care aveți nevoie pentru a avea trusa de machiaj completă!

Ce trebuie să conțină trusa de machiaj completă?

Mai întâi de toate, nu există trusă de machiaj fără primer. Primer-ul, sau baza pentru machiaj, este acea cremă sau acel gel ce trebuie aplicat înainte de orice altceva.

Scopul bazei de machiaj este de a matifia tenul, dar și de a acoperi porii, pentru ca fondul de ten să reziste mai mult, fără să fie nevoie de reaplicare.

Baza de machiaj trebuie să se întindă ușor, trebuie să aibă o textură cremoasă, fină, dar și să hidrateze pielea, fără a da impresia unui ten încărcat.

Al doilea produs ce nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj este concealer-ul. Concealer-ul, sau corectorul, trebuie să fie nelipsit din trusa de machiaj a oricărei femei.

Sunt sigură ca nu vrei ca un coș să îți strice o poză impecabilă, la fel de bine cum nici o pată roșie nu trebuie să atragă atenția asupra sa. Corectorul va acoperi imperfecțiunile imediat.

La achiziționarea unui corector de calitate, uitați-vă să se întindă bine și să aibă o textură cremoasă, nu una care să crape după câteva ore sau care să se strângă.

Fondul de ten are un loc special în trusa de machiaj. Fără el, machiajul ar fi incomplet. Mai mult ca sigur că orice doamnă sau domnișoară își dorește un ten uniformizat, care să aibă un aspect perfect.

Apoi, urmează nelipsita pudră. Trusa de machiaj trebuie neapărat să conțină pudră, deoarece aceasta este o componentă esențială.

Pudra are scopul de a matifia tenul, dar și de a fixa fondul de ten pentru a rezista mult mai mult. În cazul în care fondul de ten pe care îl folosiți este unul lucios, pudra îl va matifia și va opri aspectul neplăcut care se va forma în zona T.

Fardul de obraz nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj nicicum. Fardul de obraz va da culoare pomeților și vă va da un aer mai revigorant. Dacă știți să îl folosiți, vă poate ajuta să vă scoateți pomeții în evidență fără prea mult efort.

Fardul de sprâncene are și el locul său special în trusa de machiaj. Dacă nu aveți sprâncenele bine definite, dacă vreți să le dați o formă mai proeminentă sau dacă aveți goluri și vreți să le acoperiți, fardul de sprâncene va rezolva această problemă.

Fiți însă atente la nuanța pe care o luați, pentru că sprâncenele trebuie să aibă un aspect cât mai natural!

Fardul de pleoape nu are cum să lipsească din trusa voastră de machiaj. Cine nu vrea puţină culoare? Cine nu vrea să își scoată ochii în evidență? Indiferent dacă îți plac culorile mai calde, mai reci, îndrăznețe sau serioase, tot ce trebuie să faci este să scoți trusa de farduri din trusa de machiaj și să le dai pleoapelor tale nuanța pe care ți-o dorești.

Tușul sau creionul dermatograf vă va scoate ochii în evidență mai mult ca sigur. Puteți alege și creioanele de ochi colorate, pentru un look fresh, revigorant și care va atrage atenția asupra voastră în mod garantat. Îl puteți folosi pentru a face faimosul model ce are codiță.

Așadar, cu ajutorul tușului sau al dermatografului veți avea un machiaj de-a dreptul minunat și veți atrage privirile asupra voastră, garantat!

Rimelul sau mascara nu are voie să lipsească din trusa de machiaj.

Imaginați-vă cum ar arăta un machiaj al ochilor realizat perfect, dar fără rimel. Ar părea că nu aveți gene, corect? Rimelul nu doar că va finisa într-un mod perfect machiajul de zi cu zi, chiar dacă este făcut cu ajutorul unor culori simple, dar, alături de un ruj intens și puțin fard de obraz, vă va ajuta să ieșiți din anonimat, cu siguranță.

Trusa de machiaj ar fi incompletă fără un iluminator. Cine nu vrea niște pomeți radianți, dar care să aibă un aspect natural și plăcut? Arcada, nasul și partea de sus a buzelor vor străluci și ele garantat, datorită iluminatorului.

Pentru doamnele și domnișoarele care își doresc ca machiajul lor să reziste cât mai mult timp, chiar și pe timp de ploaie sau când soarele strălucește cu putere, spray-ul pentru fixare va rezolva problema. Spray-ul pentru fixarea machiajul va ajuta la păstrarea sa într-un mod uniform și va arăta ca și cum abia ar fi fost terminat chiar și după multe ore încărcate.

Să nu uităm de dischetele demachiante și nici de apa micelară sau de demachiant. Nu se recomandă să adormiți machiate, așadar, trebuie să aveți neapărat aceste două lucruri în trusa de machiaj. Curățați foarte bine tenul folosind dischetele și demachiantul sau apa micelară și lăsați tenul să respire…

Ultimul lucru care nu trebuie să lipsească, în niciun caz, din trusa de machiaj este o cremă de față hidratantă. Ținând cont că produsele de machiaj conțin diferite ingrediente, alegeți o cremă de față din ingrediente naturale, cremă care să vă hidrateze pielea și să o regenereze, în funcție de tipul de ten pe care îl aveți.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed