HomeMODA Gianfranco Ferre – biografie

Gianfranco Ferre – biografie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Gianfranco-Ferre in MODA

Gianfranco Ferre s-a nascut pe 15 august 1944 in nordul Italiei. El si fratele lui au crescut alaturi de doua matusi care erau perfectioniste si i-au influentat viata.

Gianfranco Ferre

In 1967, se calificase ca arhitect in Milano si se intretinea singur facand curele in colegiu. A primit o diploma in arhitectura in 1969, iar in 1983 s-a alaturat academiei Domus ca profesor la departamentul de fashion design.

A facut cateva bijuterii pentru o prietena de-a sa cand a fost remarcat de proprietarii unui boutique din Portofino si astfel s-a vazut lucrand pentru Walter Albini, un designer de succes.

Ulterior, Ferre a inceput sa lucreze independent, realizand comenzi pentru Lagerfeld si Fiorucci. Cariera in fashion a inceput in 1970, atunci cand realiza accesorii, apoi a lucrat ca designer de paltoane intre 1972 si 1974.

De asemenea, calatorea foarte des in India, iar traditiile si materialele gasite in aceasta tara au fost o revelatie pentru el.

Si-a infiintat propria companie, „Baila”, in 1974, iar in 1978 a lansat prima colectie destinata femeilor. Prima colectie pentru barbati a aparut in 1982. Ferre a devenit director stilistic la Dior in 1989…

Pe 17 iunie 2007, designerul a incetat din viata la varsta de 62 de ani, dupa ce a suferit o hemoragie interna.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed