Home SANATATEBOLI SI TRATAMENTE Psoriazis pe scalp: remedii naturale

Psoriazis pe scalp: remedii naturale

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1k views 2 minute timp de citit

Înainte să ne dăm seama cum să tratăm psoriazisul pe scalp, trebuie să înţelegem exact ce este. Această condiţie a pielii nu este contagioasă şi are unele simptome indicatoare, care includ pete solzoase şi roşii ale pielii, ce se exfoliază la atingere.

Psoriazis pe scalp

Uneori, doar un petic de piele este afectat, dar în cele mai multe cazuri acestea se extind de la linia frunţii, până după urechi. Nu există o cauză exactă pentru care apare psoriazisul, deci pentru a dezvolta o teorie corectă, consultaţi-vă direct cu medicul dumneavoastră dacă suferiţi de această afecţiune.

Acum că înţelegeţi la ce se referă această afecţiune a pielii, să trecem la unele remedii naturale care uşurează simptomele:

  • Oţetul de mere: de ani de zile oţetul de mere a fost un articol principal în bucătării pentru gătit, curăţat sau de însănătoşire. Uşurarea mâncărimilor cauzate de psoriazis nu e o excepţie. Amestecaţi o ceaşcă de apă rece cu o ceaşcă de oţet de mere şi turnaţi pe întreg scalpul.
  • Ceaiul de muşeţel: fierbeţi două sau trei pliculeţe de ceai de muşeţel şi aşteptaţi până de răceşte la o temperatură suportabilă. Clătiţi bine părul cu ceai, în aşa fel încât să acoperiţi tot scalpul. Are aceleaşi efecte ca oţetul de mere, dar fără mirosul înţepător…
  • Ulei de măsline sau ulei de ceai verde: umpleţi pe jumătate o pungă de plastic cu oricare din cele două uleiuri, sigilaţi-o şi puneţi-o într-un pahar cu apă fierbinte. După ce uleiul s-a încălzit, masaţi-l direct pe scalp şi acoperiţi părul cu o bonetă de duş. Lăsaţi-l să lucreze peste noapte, apoi dimineaţa spălaţi-vă cu un şampon delicat.
Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies