HomeSANATATECardiologie Cum poate fi redus riscul atacului de cord si al accidentelor vasculare cerebrale

Cum poate fi redus riscul atacului de cord si al accidentelor vasculare cerebrale

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 984 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/atacului-de-cord.jpeg

Stilul de viata si dieta alimentara pot declansa un atac de cord sau un accident vascular cerebral. De asemenea, acestea au capacitatea prevenirii aparitiei unor boli cardiovasculare grave care, de cele mai multe ori, duc la moarte. Pentru ca riscul aparitiei acestor doua conditii sa fie diminuat, se recomanda incetarea obiceiurilor nesanatoase. Iata cateva lucruri care trebuie facute:

atac de cord

• Imbunatatirea nivelului de colesterol. Dupa ce creste valoarea colesterolului, se mareste si riscul acestor tipuri de afectiuni.

• Controlul tensiunii arteriale. Un „simptom” des intalnit al bolilor de inima este hipertensiunea arteriala, astfel trebuie urmat un tratament cu medicamente care controleaza aceasta tensiune.

• Mentinerea unei greutati corporale sanatoase. Un surplus de kilograme va pune o presiune semnificativa asupra inimii si va agrava o serie de boli. Conform studiilor, obezitatea joaca in rol foarte important in aproape toate cazurile de atac de cord.

• Consumati cu moderatie ciocolata neagra. Conform cercetatorilor, ciocolata neagra poate reduce declansarea unei boli de inima cu pana la 40%, si de accident vascular si diabet cu pana la 30%. Nu s-a stabilit inca o cantitate potrivita, dar se recomanda ca aceasta sa fie consumata in cantitati reduse.

• Faceti exercitii fizice zilnic. Aceste exercitii vor scadea riscul atacului de cord cu pana la 50%. O jumatate de ora de miscare zilnic, de minimum 4 ori pe saptamana, va fi benefica. Acea jumatate de ora poate fi impartita si in reprize de cate 10 minute pe parcursul unei zile.

• Mergeti mai devreme la culcare. Conform studiilor, cei care dorm mai putin de 7 ore pe noapte, au mai multe sanse sa „capete” de boli cardiovasculare, deoarece privarea de somn va creste nivelul hormonului de stres, dar si presiunea arteriala…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed