HomeSANATATEContraceptie Inelul contraceptiv vaginal

Inelul contraceptiv vaginal

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/06/Inelul-contraceptiv-vaginal.jpg

Metodele de contraceptie sunt tot mai variate, permitandu-ne sa alegem metoda contraceptiva care ni se potriveste mai bine. Drept urmare, specialistii au inventat diverse metode care sa se potriveasca atat femeilor care vor in primul rand sa nu aiba parte de o sarcina nedorita, cat si femeilor care isi doresc ca perioada lor menstruala sa se modifice.

Inelul contraceptiv vaginal

Metoda moderna de contraceptie reprezentata de inelul contraceptiv vaginal s-a dovedit a fi o metoda eficienta pentru tot mai multe cupluri. Aceasta metoda contraceptiva are in vedere avantajele pilulei contraceptive, insa prezinta mult mai putine riscuri pentru sanatatea femeii, intrucat nivelul de hormoni folosit este mai mic.

Acest dispozitiv este, de fapt, un inel transparent flexibil care va fi introdus in vagin in prima zi a menstrei si va fi pastrat trei saptamani.

Hormonii pe care ii contine acest inel au rolul de a impiedica ovulatia si de a modifica acea consistenta a mucusului cervical, ingrosandu-l.

Precum in cazul pilulelor contraceptive, inelul contraceptiv vaginal va reduce durerile cauzate de menstruatie, va oferi control major in ceea ce priveste data menstruatiei, a numarului de menstre, intrucat prin introducerea unui inel contraceptiv vaginal exact in momentul eliminarii celuilalt se va putea sari peste o menstra…

Inelul contraceptiv vaginal are rolul de a te proteja de o sarcina nedorita, oferindu-ti control total.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed